CaixaBank, una dintre cele mai mari banci din Spania, ofera clientilor posibilitatea de a folosi bratari contactless pentru a realiza tranzactii de valori mici. Clientii au posibilitatea sa isi foloseasca bratarile la cele peste 300.000 de terminale contactless din Spania, informeaza NFC World.

Practic, orice tranzactie mai mica de 20 de euro poate fi realizata la un POS contactless prin simpla apropiere a bratarii, mecanismul fiind identic cu cel al platilor prin cardul contactless, adica fara introducerea PIN-ului. CaixaBank a distribuit in vara circa 15.000 de bratari catre cei mai activi clienti pe zona de plati contacless. Acum, insa, toti clientii au posibilitatea sa utilizeze astfel de bratari care vin intr-o varietate de culori si sunt rezistente la apa.

Noul gadget combina doua trenduri, cel al platilor contactless - care capata tot mai multa putere in Europa - si cel al bratarilor inteligente, care ofera date preluate de pe telefonul mobil sau diversi parametri pentru activitatile de fitness.

Bratara contactess ofera aceleasi standarde de securitate precum cardul contactless cu tehnologie EMV si, in plus, banca spaniola ofera si serviciul gratuit de protectie in caz de frauda. Astfel, clientii din Spania care au primit un astfel de dispozitiv pot face cumparaturi mai mici de 20 de euro doar apropiindu-si bratara de POS-uri. Tranzactiile peste aceasta valoare necesita introducerea PIN-ului.

Esti interesat de tehnologia contactless si de ultimele inovatii in banking? Te poti inscrie atunci la a treia editie a conferintei Banking 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro in 28 octombrie. Inscrierile au inceput deja. Participarea este GRATUITA.

Pentru mai multa siguranta si pentru a oferi clientilor mai mult control, banca spaniola a introdus si o aplicatie mobila care avertizeaza clientul asupra tranzactiilor efectuate, astfel incat o eventuala frauda poate fi detectata imediat.

CaixaBank a devenit in 2011 prima banca europeana care a lansat la scara mare sistemul de plata prin contactless, iar in prezent are peste 4 milioane de carduri active si circa 200.000 de POS-uri. Potrivit unor statistici Visa, 16% dintre tranzactiile contactless din Europa se fac cu un card sau POS CaixaBank.

Si in piata locala au inceput sa devina populare cardurile contactless, iar cateva banci mari sustin puternic acest trend si au inceput procesul de migrare a portofoliului de carduri traditionale. De altfel, dupa cum mentiona Dragos Chivu, CEO Printec, intr-un interviu recent acordat wall-street.ro, 2013 a fost anul zero pentru tehnologia contactless in Romania.

Sursa foto: lacaixa.es

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri