Plata pensiilor prin Banc Post se va sista in luna septembrie si va continua prin CEC si Posta Romana, dar noi conturi nu vor mai fi deschise la cele doua banci, a anuntat Casa Nationala de Pensii (CNPAS), informeaza NewsIn. Casa Nationala de Pensii a reziliat conventiile cu Banc Post si cu CEC pentru plata pensiilor in conturi deschise la cele doua institutii bancare. Astfel, pensionarii nu isi mai pot deschide conturi la Banc Post si CEC pentru incasarea pensiilor.

La Banc Post, vor fi acceptate insa deschideri de conturi pentru plata pensiilor pentru romanii care au domiciliul pe teritoriul altui stat. Pentru clientii Banc Post, plata pensiilor curente in conturile pensionarilor cu domiciliul in Romania se va face pana in luna septembrie, inclusiv, iar in cazul pensiilor restante acestea pot fi incasate prin conturile Banc Post in perioada septembrie 2006-februarie 2007. Dupa aceasta data, banii neridicati din conturi se vor restitui caselor teritoriale de pensii.

In ceea ce priveste plata pensiei prin conturi deschise la CEC, institutia va efectua in continuare plata celor care au deja conturi deschise la filialele teritoriale. in aceste conturi, pensiile se vor vira in patru transe lunare, in ordine alfabetica.

Plata primei transe, literele A-C, va incepe in data de 14 ale lunii, transa a doua, literele D-L, in ziua de 17 ale lunii, transa a treia, M-Q, in data de 20 ale lunii, iar cea de-a patra, R-Z, in data de 23 ale fiecarei luni. Aceasta modalitate de plata va incepe in luna septembrie. Daca zilele indicate sunt nelucratoare, plata se va face in urmatoarea zi lucratoare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce averi au candidatii din Bucuresti