MasterCard a lansat, la Londra, in colaborare cu compania partenera norvegiana Zwipe, primul card din lume care combina autentificarea biometrica cu tehnologia de plati contactless, care permite posesorului sa se identifice prin intermediul amprentei si nu al PIN-ului, relateaza Forbes.

Banca Sparebanken DIN din Norvegia a testat in ultimele luni cardul Zwipe MasterCard, in cadrul unui proiect pilot. Noul card inlocuieste practic PIN-ul cu amprenta posesorului, utilizand un scanner inclus in card, scrie Mediafax.

MasterCard a prezentat, vineri, "primul card de plati biometric contactless din lume", care include un senzor cititor de amprenta si certifica ca plata este facuta de posesorul acestuia. Functia contactless consta in faptul ca acest card nu este prevazut cu banda magnetica ci functioneaza dupa sistemul cardurilor de calatorie, utilizate la metrou sau in autobuze, care pot fi reincarcate si care au inclus un cip care tine evidenta fondurilor disponibile.

Esti interesat de tehnologia contactless si de ultimele inovatii in banking? Te poti inscrie la a treia editie a conferintei Banking 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro in 28 octombrie. Inscrierile au inceput deja. Participarea este GRATUITA. Cosmin Vladimirescu, general managerul pentru Romania al MasterCard, va sustine o prezentare in cadrul primului panel.

Noul card de plati intra in concurenta cu portofelele digitale, precum Square si Apple Pay.

Citeste si:
BT digitalizeaza procesul de deschidere a contului de capital social
Banca Transilvania le ofera...

"Convingerea noastra este ca trebuie sa putem sa ne identificam fara sa fie nevoie de parole sau numere PIN", a declarat Ajay Bhalla, presedinte pentru solutii de securitate la MasterCard. Amprenta este stocata direct pe card, prin scanarea la configurarea acestuia, si va fi utilizata apoi la autentificarea fiecarei tranzactii, la un terminal de plati.

"Raspunsul la proiectul pilot efectuat de Sparebanken DIN a fost foarte bun. Detinatorilor le-a placut foarte mult cat de usor poate fi folosit acest card. Reactii foarte bune au avut si retailerii participanti la proiect", a declarat fondatorul si directorul general al Zwipe, Kim Humborstad. Anul viitor, Zwipe intentioneaza sa lanseze o noua versiune a Zwipe MasterCard, care va avea acelasi format cu actuala versiune dar care va fi compatibil cu toate terminalele de plati.

O alta forma de plati prin care identitatea va fi confirmata prin amprenta va fi Apple Pay, care va fi lansat luni. Potrivit IBTimes UK, Humborstad, care a fondat Zwipe in 2009, nu considera Apple Pay drept un concurent, ci un sistem complementar Zwipe MasterCard. Cardul Zwipe MasterCard va fi disponibil in Marea Britanie din 2015, dar nu se stie cand va fi lansat si in Statele Unite.

Citeste si:
Tremend si Mastercard incheie o alianta pentru digitalizarea platilor
Tremend si Mastercard incheie...

Sursa foto: Shutterstock / Autentificare biometrica

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Modurile practice in care inteligenta artificiala deja ne schimba viata