10. Aria de acoperire

10. Aria de acoperire

Asigurarea medicala ar trebui sa nu fie restransa doar la zona de rezidenta, ci ar trebui sa cuprinda si ale zone de interes pentru un potential tratament medical, precum zonele in care se efectueaza calatorii de afaceri si nu numai. De asemenea, aria de acoperire face referire si la centrele medicale la care ar putea apela un pacient pentru ingrijiri medicale.

Shutterstock / Monede intr-un borcan, asigurare de sanatate

9. Termenii de subscriere

9. Termenii de subscriere

Exista asigurari care acopera si conditiile medicale pre-existente.

Shutterstock / Asigurare de sanatate

8. Tratamentul impotriva cancerului si acoperirea bolilor cronice

8. Tratamentul impotriva cancerului si acoperirea bolilor cronice

Este de preferat sa se aleaga o asigurare care acopera tratamentul complet al cancerului (costul interventiilor chirurgicale, medicamentatiei etc). De asemenea, este important ca polita de asigurare sa acopere si tratamentul pentru bolile cronice.

Shutterstock / Doctor care inmaneaza un card de sanatate unui pacient

7. Fransiza

7. Fransiza

Aceasta se refera la suma pe care asiguratul ar trebui sa o plateasca in cazul in care alege aceasta optiune in vederea diminuarii valorii primei de asigurare. Exista mai multe variante de fransiza, unele dintre ele platibile de fiecare data cand se solicita acoperirea costurilor medicale, altele doar o data pe an.

Shutterstock / Asigurare de sanatate, contributii

6. Beneficii relevante

6. Beneficii relevante

Planul de asigurare de sanatate trebuie sa includa doar beneficiile de care are nevoie asiguratul, fara a mai fi nevoit sa plateasca in plus pentru serviciile pe care nu si le doreste. Este de preferat ca planul de asigurare sa fie unul personalizat in functie de cerintele beneficiarului.

Shutterstock / Contract asigurare de sanatate

5. Asistenta

5. Asistenta

Este important de stiut cine ofera asistenta. Acestea sunt persoanele care vor fi contactate primele in cazul unei urgente si care vor intermedia relatia cu spitalele in ceea ce priveste garantarea platilor. De asemenea, daca pot oferi servicii de ambulanta aeriana.

Shutterstock / Solicitare despagubiri, asigurare de sanatate

4. Compania de asigurari

4. Compania de asigurari

Compania de asigurari este compania care se ocupa cu plata dosarelor de dauna, iar asiguratii ar trebui sa verifice daca aceasta prezinta siguranta financiara.

Shutterstock / Prescr'+'iptie medicala

3. Acoperire adecvata

3. Acoperire adecvata

Aceasta trebuie luata in considerare avand in vedere tara de rezidenta, locul de munca sau reglementarile locale privind asigurarea de sanatate publica. Daca se solicita tratament privat sau daca timpul de asteptare este prea mare, atunci ar fi mai bine ca asiguratul sa beneficieze de un nivel superior de acoperire, oferit de o asigurare privata.

Shutterstock / Formular asigurare de sanatate

2. Plan de asigurari pentru familie

2. Plan de asigurari pentru familie

In majoritatea cazurilor, membrii familiei pot fi adaugati la planul de asigurare medicala al asiguratului, asadar acest aspect ar putea fi foarte important atunci cand se alege o asigurare de sanatate.

Shutterstock / Stetoscop pe tastatura

1. Pretul

1. Pretul

Nu in ultimul rand, pretul reprezinta un criteriu important si acesta este influentat de tipul de acoperire pe care asiguratul a ales-o. Pretul va creste in functie de numarul de beneficii, persoane care sunt incluse in polita de asigurare.

Shutterstock / Verificare portofel cu un stetoscop