Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus extinderea la nivel national a actiunilor de control cu privire la respectarea interdictiei de vanzare a politelor RCA in spatii deschise, a anuntat, joi, un comunicat al CSA.

In paralel, CSA intensifica controalele efectuate pe raza teritoriului Capitalei, avand in vedere si semnalele primite de la populatie cu privire la existenta in continuare a unor puncte de lucru necorespunzatoare in care se vand polite de asigurare RCA.

"In acest context, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor reaminteste societatilor de asigurare, pentru ultima data, ca vanzarea asigurarilor obligatorii RCA in conditiile mentionate reprezinta o incalcare a obligatiilor acestora de a-si organiza si desfasura activitatea cu prudenta si profesionalism si de a supraveghea activitatea personalului propriu, a unitatilor din subordine si a agentilor, subagentilor si agentilor subordonati", se mai spune in comunicat.

"Daca vrem ca industria asigurarilor sa castige la capitolul imagine si credibilitate, este imperativ necesar ca vanzarile de asigurari la colt de strada sa inceteze", a declarat, in comunicat, presedintele CSA, Angela Toncescu.

"Speram ca si societatile de asigurare isi doresc acelasi lucru. Din semnalele primite de la populatie, se pare ca inca mai exista puncte volante de vanzare a politelor obligatorii RCA, astfel ca singura modalitate de a pune punct acestor practici - care afecteaza direct interesele asiguratilor, dar si baza de date CEDAM - este retragerea autorizatiei de a practica acest tip de asigurari pentru orice societate de asigurare care nu se conformeaza legii si dispozitiilor autoritatii de supraveghere", a mai spus presedintele CSA.

Pe data de 25 iulie 2006, CSA a anuntat sanctionarea cu avertisment scris a conducatorilor executivi ai societatilor de asigurare Asiban, Ardaf, Asirom, Asitrans, Omniasig si Astra, intrucat au fost depistate, in diferite zone ale Capitalei, puncte volante de vanzare a politelor RCA emise de acestea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului