Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus extinderea la nivel national a actiunilor de control cu privire la respectarea interdictiei de vanzare a politelor RCA in spatii deschise, a anuntat, joi, un comunicat al CSA.

In paralel, CSA intensifica controalele efectuate pe raza teritoriului Capitalei, avand in vedere si semnalele primite de la populatie cu privire la existenta in continuare a unor puncte de lucru necorespunzatoare in care se vand polite de asigurare RCA.

"In acest context, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor reaminteste societatilor de asigurare, pentru ultima data, ca vanzarea asigurarilor obligatorii RCA in conditiile mentionate reprezinta o incalcare a obligatiilor acestora de a-si organiza si desfasura activitatea cu prudenta si profesionalism si de a supraveghea activitatea personalului propriu, a unitatilor din subordine si a agentilor, subagentilor si agentilor subordonati", se mai spune in comunicat.

Citeste si:

"Daca vrem ca industria asigurarilor sa castige la capitolul imagine si credibilitate, este imperativ necesar ca vanzarile de asigurari la colt de strada sa inceteze", a declarat, in comunicat, presedintele CSA, Angela Toncescu.

"Speram ca si societatile de asigurare isi doresc acelasi lucru. Din semnalele primite de la populatie, se pare ca inca mai exista puncte volante de vanzare a politelor obligatorii RCA, astfel ca singura modalitate de a pune punct acestor practici - care afecteaza direct interesele asiguratilor, dar si baza de date CEDAM - este retragerea autorizatiei de a practica acest tip de asigurari pentru orice societate de asigurare care nu se conformeaza legii si dispozitiilor autoritatii de supraveghere", a mai spus presedintele CSA.

Pe data de 25 iulie 2006, CSA a anuntat sanctionarea cu avertisment scris a conducatorilor executivi ai societatilor de asigurare Asiban, Ardaf, Asirom, Asitrans, Omniasig si Astra, intrucat au fost depistate, in diferite zone ale Capitalei, puncte volante de vanzare a politelor RCA emise de acestea.