Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus extinderea la nivel national a actiunilor de control cu privire la respectarea interdictiei de vanzare a politelor RCA in spatii deschise, a anuntat, joi, un comunicat al CSA.

In paralel, CSA intensifica controalele efectuate pe raza teritoriului Capitalei, avand in vedere si semnalele primite de la populatie cu privire la existenta in continuare a unor puncte de lucru necorespunzatoare in care se vand polite de asigurare RCA.

"In acest context, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor reaminteste societatilor de asigurare, pentru ultima data, ca vanzarea asigurarilor obligatorii RCA in conditiile mentionate reprezinta o incalcare a obligatiilor acestora de a-si organiza si desfasura activitatea cu prudenta si profesionalism si de a supraveghea activitatea personalului propriu, a unitatilor din subordine si a agentilor, subagentilor si agentilor subordonati", se mai spune in comunicat.

"Daca vrem ca industria asigurarilor sa castige la capitolul imagine si credibilitate, este imperativ necesar ca vanzarile de asigurari la colt de strada sa inceteze", a declarat, in comunicat, presedintele CSA, Angela Toncescu.

"Speram ca si societatile de asigurare isi doresc acelasi lucru. Din semnalele primite de la populatie, se pare ca inca mai exista puncte volante de vanzare a politelor obligatorii RCA, astfel ca singura modalitate de a pune punct acestor practici - care afecteaza direct interesele asiguratilor, dar si baza de date CEDAM - este retragerea autorizatiei de a practica acest tip de asigurari pentru orice societate de asigurare care nu se conformeaza legii si dispozitiilor autoritatii de supraveghere", a mai spus presedintele CSA.

Pe data de 25 iulie 2006, CSA a anuntat sanctionarea cu avertisment scris a conducatorilor executivi ai societatilor de asigurare Asiban, Ardaf, Asirom, Asitrans, Omniasig si Astra, intrucat au fost depistate, in diferite zone ale Capitalei, puncte volante de vanzare a politelor RCA emise de acestea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri