Actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) vor decide astazi inchiderea reprezentantei de la New York a liderului pietei bancare romanesti, potrivit anuntului de convocare publicat in Monitorul Oficial.

Reprezentanta din New York a primit aprobarea sefilor sistemului american de banci centrale, Federal Reserve Board, in data de 21 mai 2002 si derula operatiuni limitate, de promovare, consultanta si cercetare, informeaza NewsIn.

Aprobarea Federal Reserve Board permitea reprezentantei BCR sa acorde asistenta clientilor sai actuali sau potentiali pentru identificarea unor facilitati de afaceri si oportunitati comerciale in SUA sau Romania. BCR se angaja sa desfasoare activitati generale de marketing si de promovare, de cercetare si consultanta si anumite solicitari de creditare. BCR s-a angajat, de asemenea, ca reprezentanta sa nu va lua decizii legate de creditare in favoare sa, nu va solicita depozite in numele bancii, si nu se va derula tranzactii pe bursele americane, sau pe pietele valutare si monetare.

Vineri sunt programate doua adunari generale ale actionarilor (AGA) Bancii Comerciale Romane (BCR), una extraordinara, de la ora 10, si una ordinara, de la ora 11, potrivit anuntului de convocare publicat in Monitorul Oficial.

In cadrul AGA extraordinara, ordinea de zi are ca punct principal modificarea actului constitutiv.

Principalele puncte ale ordinii de zi ale AGA ordinare se refera la inlocuirea a patru membri din consiliul de supraveghere al bancii, ca urmare a demisiei acestora, si alegerea noului presedinte si vicepresedinte al consiliului de supraveghere.

De asemenea, vor fi stabilite remuneratiile care vor fi incasate si garantiile care vor fi depuse de membrii consiliului de supraveghere. Actualul presedinte al consiliului de supraveghere, Daniel Daianu, va ramane membru al acestui organism, se arata in anuntul de convocare.

Pe ordinea de zi a adunarii generale a actionarilor BCR se mai afla si inchiderea aprobarea inchirierii unui spatiu aflat in proprietatea bancii si constituirea unor provizioane nedeductibile fiscal, arata anuntul publicat in Monitorul Oficial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri