Erste Bank a preluat controlul direct asupra activelor din Europa centrala si de Est, dupa ce a absorbit in structura sa firma EGB Ceps Beteiligungen GmbH, un vehicul creat special pentru administrarea acestor active pe timpul crizei si care administra exclusiv participatia Erste la BCR, relateaza Reuters.

EGB Ceps Beteiligungen GmbH, firma infiintata la finele anului 2009 si detinuta in proportie de 100% de Erste Group, administra inclusiv participatia Erste la BCR, de aproape 93,58%. Potrivit reprezentantilor Erste, vehiculul creat in 2009 a fost menit sa ajute grupul sa treaca cu bine peste criza financiara, informeaza Mediafax.

"Acum acest vehicul nu mai este necesar, asa ca structura grupului va fi simplificata la loc", a declarat un purtator de cuvant al Erste pentru Reuters. Preluarea prin absorptie a EGB Ceps Beteiligungen GmbH nu va afecta rezultatele financiare ale Erste, si nici activitatile de management.

Erste a raportat pentru primele noua luni din acest an o pierdere de 1,48 miliarde de euro, pe fondul costurilor de risc provizionate pentru reducerea portofoliului de credite neperformante, inclusiv pentru Romania. Saptamana trecuta, CEO-ul grupului Andreas Treichl a declarat ca simplificarea structurii Erste va ajuta la imbunatatirea riscurilor, a lichiditatii si a performantei grupului.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri