Erste preia controlul direct asupra activelor din ECE, inclusiv din Romania

Erste Bank a preluat controlul direct asupra activelor din Europa centrala si de Est, dupa ce a absorbit in structura sa firma EGB Ceps Beteiligungen GmbH, un vehicul creat special pentru administrarea acestor active pe timpul crizei si care administra exclusiv participatia Erste la BCR, relateaza Reuters.

EGB Ceps Beteiligungen GmbH, firma infiintata la finele anului 2009 si detinuta in proportie de 100% de Erste Group, administra inclusiv participatia Erste la BCR, de aproape 93,58%. Potrivit reprezentantilor Erste, vehiculul creat in 2009 a fost menit sa ajute grupul sa treaca cu bine peste criza financiara, informeaza Mediafax.

"Acum acest vehicul nu mai este necesar, asa ca structura grupului va fi simplificata la loc", a declarat un purtator de cuvant al Erste pentru Reuters. Preluarea prin absorptie a EGB Ceps Beteiligungen GmbH nu va afecta rezultatele financiare ale Erste, si nici activitatile de management.

Erste a raportat pentru primele noua luni din acest an o pierdere de 1,48 miliarde de euro, pe fondul costurilor de risc provizionate pentru reducerea portofoliului de credite neperformante, inclusiv pentru Romania. Saptamana trecuta, CEO-ul grupului Andreas Treichl a declarat ca simplificarea structurii Erste va ajuta la imbunatatirea riscurilor, a lichiditatii si a performantei grupului.

Citeste si:
BCR sfidează criza și raportează un profit net de jumătate miliard...
BCR sfidează criza și...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri