EGB Ceps Beteiligungen GmbH, firma infiintata la finele anului 2009 si detinuta in proportie de 100% de Erste Group, administra inclusiv participatia Erste la BCR, de aproape 93,58%. Potrivit reprezentantilor Erste, vehiculul creat in 2009 a fost menit sa ajute grupul sa treaca cu bine peste criza financiara, informeaza Mediafax.

"Acum acest vehicul nu mai este necesar, asa ca structura grupului va fi simplificata la loc", a declarat un purtator de cuvant al Erste pentru Reuters. Preluarea prin absorptie a EGB Ceps Beteiligungen GmbH nu va afecta rezultatele financiare ale Erste, si nici activitatile de management.

Erste a raportat pentru primele noua luni din acest an o pierdere de 1,48 miliarde de euro, pe fondul costurilor de risc provizionate pentru reducerea portofoliului de credite neperformante, inclusiv pentru Romania. Saptamana trecuta, CEO-ul grupului Andreas Treichl a declarat ca simplificarea structurii Erste va ajuta la imbunatatirea riscurilor, a lichiditatii si a performantei grupului.

Sursa foto: Mediafax Foto