Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Asiban are 116 unitati in care isi desfasoara activitatea, din care aproape 50 sunt agentii si restul puncte de lucru.

Cifra de afaceri a Asiban, pe segmentul asigurarilor de viata, s-a ridicat, in primul trimestru din 2006, la valoarea de 14,74 milioane de lei noi, in crestere cu 22,76%, comparativ cu perioada similara a lui 2005, se spune intr-un comunicat recent.

Asiban a incheiat anul 2005 cu un profit de circa 9,7 milioane lei si, potrivit rapoartelor CSA, compania a fost anul trecut a cincea societate de asigurari dupa totalul primelor subscrise (asigurari generale si de viata ), cu o cota de piata de 7,79%. Asiban a fost anul trecut a treia companie pe segmentul asigurarilor de viata si a avut o cota de piata de 8,49% pe acest segment al asigurarilor.

Actionarii Asiban sunt BRD-Groupe Societe Generale, BCR, CEC si Banca Transilvania, fiecare cu 25% din capitalul societatii de asigurare. Capitalul social subscris si varsat al Asiban este de 25 de milioane de lei noi. Piata se asteapta, insa, ca Erste Bank, actionarul majoritar de la BCR, sa renunte la pachetul de actiuni pe care-l detine in Asiban, pentru a se concentra pe propria afacere de asigurari.