Adunarea generala a actionarilor (AGA) Electrica Transilvania Nord a aprobat preluarea de catre Fondul Proprietatea a 12% din actiunile societatii, care erau detinute inainte de Electrica SA, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial.

Prin hotararea AGA Electrica Transilvania Nord, Fondul Proprietatea va primi 3.998.943 actiuni cu valoarea nominala de 10 lei, care reprezinta 12% din capitalul social al societatii, de la Electrica SA. Lista companiilor la care fondul detine actiuni a fost stabilita printr-o lege adoptata de parlament in 2005, iar Electrica Transilvania Nord este una din ele.

O alta hotarare a AGA a fost de schimbare a presedintelui consiliului de administratie al distribuitorului de electricitate. Astfel, Cristinel Ocnasu a fost inlocuit cu Catalin-Dan Stancu, director in cadrul directiei de privatizare acompaniei Electrica.

AGA Electrica Transilvania Nord a hotarat de asemenea amplasarea unui post de transformare in Oradea si construirea unei statii de 110kV in Biharia, judetul Bihor, pentru care va cumpara un teren de la consiliul local Biharia. De asemenea, sucursala Electrica Transilvania Nord din Zalau a fost abilitata sa vanda locuitele de serviciu din Cehu Silvaniei, judetul Zalau, salariatilor companiei care au contracte de inchiriere.

Programul de investitii pe primul semestru din 2006 a fost realizat in proportie de 24,8%, pentru cele finantate din surse proprii, si in proportie de 90,7%, in cazul celor finantate din credite. "Cauzele nerealizarii programului de investitii sunt determinate de conditiile meteo nefavorabile in trimestrul I 2006, masurile luate de filiala asigurand recuperarea ramanerilor in urma", se mentioneaza in hotararea publicata in Monitorul Oficial.

Electrica Transilvania Nord, cu sediul in Cluj-Napoca, distribuie si furnizeaza energie electrica pentru peste un milion de clienti din judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj. Societatea a vandut, in 2005, energie electrica in valoare de 297 milioane euro, potrivit datelor furnizate de Electrica SA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Vizental si Cionca ridica trei turnuri de apartamente in Pipera
Setari Cookie-uri