Cursul BNR a urcat la nivelul maxim al ultimelor doua luni si jumatate, de 4,4360 lei/euro, in conditiile in care valutele din regiune se apreciaza usor. Moneda nationala a fost corelata, mai degraba, cu rubla si rila turceasca, care s-au depreciat puternic.

Rata de referinta publicata de BNR este cu un ban peste cursul anuntat in sedinta precedenta si cu 2,3 bani peste cel de la finele saptamanii trecute, un nivel mai inalt al referintei BNR regasindu-se abia in 18 august, cand banca centrala a publicat un curs de 4,4362 lei/euro. Cotatiile au urcat usor mai agresiv in prima ora de tranzactionare de vineri, depasind 4,44 lei/euro, cu aproape doi bani peste nivelul de la inchiderea sedintei precedente, iar tranzactii s-au operat si aproape de 4,45 lei/euro, informeaza Mediafax.

Ulterior, cursul a coborat pe ordine de vanzare de valuta pana sub 4,44 lei/euro. Pentru dolar, BNR a calculat un curs in crestere cu 4 bani, de la 3,5357 lei/dolar la 3,5763 lei/dolar. In acelasi timp, BNR a publicat o referinta de 3,6835 lei/franc elvetian, in crestere cu 1,1 bani.

Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus joi la prezentarea raportului de inflatie ca o apreciere a monedei nationale nu este de dorit. "Tare nu cred ca am face bine daca am lasa leul sa se intareasca. Cred ca este pe unde trebuie sa fie", a spus Isarescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri