Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a declarat ca este pregatit sa suplimenteze masurile de stimulare daca economia zonei euro va avea nevoie si a respins acuzatiile ca actioneaza fara sprijinul colegilor, el afirmand ca nu conduce o bucatarie, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Raspunzand intrebarilor referitoare la stilul sau de management si la posibila existenta a unor dizidenti in BCE, Draghi a spus ca nu conduce o bucatarie, el subliniind ca toti oficialii bancii sustin in principiu masurile de stimulare a economiei.

El a aratat totodata ca masurile BCE ar putea creste portofoliul de active sl institutiei spre 3.000 de miliarde de euro.

Prin mentionarea obiectivului comun al membrilor BCE, Draghi vrea sa reduca dezacordurile legate de mijloacele precise prin care banca poate ajuta mai mult economia, pe fondul pesimismului legat de perspective.

"Conducerea BCE a insarcinat departamentele relevante din sistemul euro sa pregateasca din timp noi masuri care sa fie implementate la nevoie. Acest angajament a fost semnat de toti membrii consiliului guvernatorilor", a precizat Draghi in conferinta de presa sustinuta la Frankfurt, dupa sedinta de politica monetara la care banca nu a modificat dobanzile.

Programele deja anuntate de banca in acest an, precum imprumuturi pe termen lung destinate bancilor, in vederea cresterii creditarii, si achizitia de obligatiuni garantate, vor avea un impact considerabil asupra portofoliului de active, care va ajunge, potrivit asteptarilor, aproape de nivelul de la inceputul anului 2012, a spus Draghi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri