International Leasing (IFN S.A.) a inregistrat, in primele sase luni ale anului, un profit de 2.4 milioane lei, in crestere de peste trei ori fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit reprezentantilor companiei, cresterea s-a datorat masurilor de eficientizare a activitatii care au fost implementate in acest an, informeaza un comunicat al companiei.

"Am acordat o atentie sporita rentabilizarii resurselor de finantare si acest lucru s-a reflectat direct in performantele companiei. Aceste rezultate ne fac sa privim foarte increzatori spre a doua jumatate a anului 2006", a declarat directorul general International Leasing, Toni Tataru.

International Leasing este institutie financiara nebancara si se supune reglementarilor Bancii Nationale a Romaniei, ca urmare a inregistrarii in Registrul General. In prima jumatate a acestui an, compania a incheiat mai mult de 500 de contracte, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

International Leasing este prima companie de leasing care a apelat la varianta imprumutului obligatar (prin emisiune de obligatiuni) pentru a-si finanta activitatea. Totodata, compania a demarat procesul de implementare a standardului ISO 9001:2001 de management al calitatii. Din totalul activelor finantate in acest an de catre International Leasing, 87% reprezinta leasingul de vehicule, 8% de finantarile de echipamente si un procent de 5% este reprezentat de leasingul imobiliar.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cati bani au facut cele mai mari companii de pe bursa in T3