Ministrul de Finante, Ioana Petrescu, a fost intrebata, luni, de jurnalisti, dupa ce a participat la parada militara din Bucuresti, dedicata Zilei Nationale, daca ii este teama ca va fi remaniata, ea precizand: „Nu, cu siguranta nu, eu sunt aici sa-mi fac treaba pana la capat”.

Intrebata daca ii este frica de remaniere si de faptul ca si-ar putea pierde portofoliul, Petrescu a raspuns: „Nu, cu siguranta nu, eu sunt aici sa-mi fac treaba pana la capat si vom continua sa definitivam rectificarea bugetara, sa definitivam bugetul pentru anul viitor si, cum am spus, ne vedem de treaba in continuare”.

Premierul Victor Ponta le-a transmis ministrilor, in sedinta de guvern de saptamana trecuta, sa stea "linistiti" la informatiile privind membrii Cabinetului care urmeaza sa fie schimbati, spunandu-le ca nu a fost inca decis nimic legat de un anumit nume sau portofoliu, au relatat surse oficiale citate de Mediafax.

"Premierul le-a spus: "Stati linistiti, nu s-a hotarat absolut nimic in privinta unui nume sau a unui portofoliu. Singurul lucru pe care vi-l pot spune e ca va exista o restructurare a Guvernului, avand in vedere ca va veni si PLR. Daca pe undeva apare vreun nume sau altul, ganditi-va ca poate aveti un <<prieten>> care va vrea raul", au relatat sursele, participante la discutie.

Marti, premierul Victor Ponta a declarat ca, imediat dupa adoptarea bugetului, va propune in cadrul coalitiei de guvernare o restructurare a Guvernului, "in asa fel incat si PLR sa fie reprezentat la nivel de ministri".

Ioana Petrescu (Finante), Remus Pricopie (Educatie) si Constantin Nita (Economie) se numara printre ministrii care ar putea fi remaniati de premierul Victor Ponta, din viitorul Cabinet urmand sa nu mai faca parte nici majoritatea ministrilor delegati, au precizat, pentru Mediafax, surse politice.

Sursele citate au aratat ca, in afara de Petrescu, Pricopie si Nita, care sunt ministri plini, Ponta ar putea sa-i remanieze si pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Romanii de pretutindeni), dar si pe alti ministri delegati, cu scopul de a comasa ministerele. Ministri delegati mai sunt Darius Valcov (Buget), Florin Jianu (IMM-uri si Turism), Doina Pana (Ape, Paduri si Piscicultura), Razvan Nicolescu (Energie), Aurelia Cristea (Dialog social).

Pe de alta parte, surse parlamentare au precizat ca premierul Victor Ponta i-ar fi promis liderului PLR, Calin Popescu-Tariceanu, doua posturi de ministri in viitorul Guvern, unul dintre acestea fiind portofoliul Finantelor.

Petrescu: Vom discuta cu FMI si CE sa avem un plus de 0,3% din PIB pentru Armata
Ioana Petrescu, a declarat ca este foarte important ca Romania sa mareasca cheltuielile militare, ea mentionand ca Guvenul va discuta cu FMI si CE pentru a acorda un plus de 0,3% din PIB pentru Armata.

"Stim ca este extrem de important sa marim cheltuielile militare si unul din punctele de discutie cu FMI si CE va fi ca sa avem un plus de 0,3% din PIB pentru Armata si sa incercam sa punem acest 0,3% peste deficit, asa cum s-a discutat si in ECOFIN in urma cu cateva luni", a precizat Petrescu.

Ea a spus ca a discutat si cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, despre acest aspect, majorarea cheltuielilor legate de Aparare tinand de respectarea angajamentelor Romanei. "Oricum vroiam sa dam mai multi bani la Aparare. Vorbim aici de situatia din Ucraina, care presupune mai multe cheltuieli in plus si presupune si cheltuieli legate de comandamentul NATO, de toate angajamentele pe care noi ni le-am luat in Tara Galilor. Acest lucru era clar, dar evident ca si dupa ziua de azi vom discuta si vom fi mult mai motivati sa discutam incepand de maine cu FMI si CE", a spus Petrescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri