Persoanele fizice din alte 17 judete, pe langa Bucuresti si Ilfov, isi pot verifica electronic propria situatie fiscala de marti, dupa ce Fiscul a extins programul Spatiul Privat Virtual, lansat la 15 septembrie, acesta urmand sa fie disponibil la nivel national de anul viitor.

Astfel, aplicatia prin care contribuabilii pot comunica online cu administratia fiscala a fost extinsa marti, putand fi accesata de contribuabilii persoanele fizice cu domiciliul fiscal in Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis, judete cordonate de Directiile Generale Regionale de Finante Publice Ploiesti, Timisoara si Iasi, a anuntat Ministerul Finantelor Publice, potrivit Mediafax.

Spatiul Privat Virtual, lansat la jumatatea lunii septembrie ca proiect pilot pentru Bucuresti si Ilfov, este primul serviciu electronic prin intermediul caruia o persoana fizica isi poate consulta online propria situatie fiscala. Utilizatorii aplicatiei se vor putea identifica electronic prin certificate digitale calificate sau cu nume/parola insotite de coduri de autentificare de unica folosinta. Comunicarea electronica in Spatiul Privat Virtual se face atat dinspre contribuabil catre ANAF, cat si invers.

Contribuabilii pot accesa informatii despre soldul obligatiilor neachitate, decizia de impunere anuala (incepand cu 2013, emisa anul acesta), nota privind obligatiile de plata, care se poate prezenta fie la Trezorerie pentru a efectua plata, fie informatiile din cuprinsul acesteia pot fi utilizate pentru a efectua plata online, dar si date despre plata contributiilor de asigurari sociale de catre angajator.

"Incepand de anul viitor, proiectul va fi dezvoltat la nivel national si se vor extinde categoriile documentelor si informatiilor comunicate spre si dinspre contribuabili. Persoanele fizice se vor putea identifica si cu alte tipuri de credentiale cum sunt telefonul mobil sau cardul de sanatate. Serviciul va fi dezvoltat treptat, in baza unui calendar ce urmeaza sa fie finalizat in luna decembrie 2015", se precizeaza in comunicatul Finantelor.

Persoanele fizice care se vor inregistra in sistemul electronic vor avea la dispozitie adrese de email si numere de telefon ale Directiei asistenta contribuabili din cadrul ANAF pentru a cere explicatii cu privire la obligatiile de plata sau pentru a solicita alte informatii. De la lansarea proiectului pentru Bucuresti si Ilfov, au fost aprobate in cadrul aplicatiei electronice aproximativ 3.000 de cereri si au fost solicitate si descarcate peste 8.850 de documente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri