O echipa a Fondului Monetar International (FMI), principalul creditor al Ucrainei, va fi prezenta incepand din 9 decembrie in aceasta tara pentru a discuta cu autoritatile ucrainene implementarea unor ample reforme economice, a anuntat sambata institutia, relateaza AFP.

Reprezentantul FMI in Ucraina, Jérôme Vacher, a explicat intr-un comunicat ca urmatoarea misiune a institutiei internationale, prevazuta pentru noua zile, vizeaza "inceperea unor discutii politice cu autoritatile ucrainene in cadrul programului de reforme economice sprijinit de Fond", relateaza Mediafax.

FMI a promis Ucrainei un ajutor financiar international in valoare de 27 de miliarde de dolari sub forma unor imprumuturi, din care 17 milioane vor fi furnizati doar de Fond, in schimbul unor ample masuri de restructurare economica. Dupa o vizita de lucru in noiembrie, FMI a admis ca Ucraina are nevoie de un ajutor suplimentar de cel putin 19 miliarde de dolari pana la sfarsitul lui 2015.

Aceste fonduri sunt cruciale pentru Ucraina, aflata in recesiune de aproape doi ani si afectata de o grava criza economica pe fondul unei coruptii endemice si unui conflict sangeros in estul tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri