Consiliul Concurentei /CC/ analizeaza operatiunea economica realizata de Crdit Agricole SA prin preluarea controlului asupra Emporiki Bank of Greece SA, informeaza un comunicat emis de CC.

In acest sens, Consiliul Concurentei a solicitat completarea notificarii cu datele si informatiile pe care le considera necesare pentru a analiza compatibilitatea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal. O decizie cu privire la operatiunea de concentrare economica notificata urmeaza a se lua, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este completa.

Conform dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

In Romania, Crdit Agricole actioneaza pe piata bancara a creditelor pentru persoane juridice prin intermediul bancii de investitii Calyon Corporate and Investment Bank prin intermediul tranzactiilor financiare transfrontaliere. Emporiki Bank of Greece SA este prezenta in Romania prin Emporiki Bank Romania SA ce desfasoara activitati de servicii bancare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Barbu, IT Smart Systems: Omnichannel, abordarea căștigătoare pentru bănci
Setari Cookie-uri