Actionarii Sanpaolo IMI Bank Romania au hotarat majorarea capitalului social al bancii cu 36,03 milioane lei (10,2 milioane euro) printr-o emisiune de actiuni, iar actionarii actuali au drept de preferinta la subscriere, potrivit unui anunt publicat, miercuri, in Monitorul Oficial

Capitalul social al bancii va creste astfel de la 103,97 milioane lei (29,56 milioane euro), cat este in prezent, pana la 140 milioane lei (39,8 milioane euro). Actualii actionari au 60 de zile pentru a-si exercita dreptul de preferinta la subscrierea de actiuni, a hotarat adunarea generala a actionarilor.

Numarul de actiuni ce vor fi emise este de 3,6 milioane, care au valoarea nominala de 10 lei.

Sanpaolo IMI Bank Romania a aparut sub actuala denumire si forma de organizare ca urmare a fuziunii din anul 2002 dintre Grupul Sanpaolo IMI si Grupul Cardine, care era actionarul majoritar al West Bank, fondata in 1996 in Arad, arata datele publicate de banca.

Banca avea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 885 milioane lei (248 milioane euro), care reprezinta 0,61% din activele bancare romanesti, si era a 23-a banca din Romania din acest punct de vedere, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri