Chiar daca Guvernul nu a stabilit inca plafonul de garantii alocat in 2015 pentru programul „Prima Casa“, prin care romanii isi pot cumpara o locuinta prin imprumut garantat in proportie de 50% de stat, bancile mentin in oferta aceste credite si asteapta reluarea programului promisa de Executiv.

Pe langa garantia de 50% pe care o suporta statul in cazul unui imprumut „Prima Casa“, avansul minim de 5% si dobanzile limitate (indicatorul ROBOR la trei luni plus o marja de 2,5%) sunt alte avantaje ale programului. Cei care incaseaza veniturile intr-un cont deschis la banca de la care contreacteaza creditul poate beneficia de costuri mai reduse.

Pentru realizarea topului celor mai ieftine credite „Prima Casa“, am facut o simulare pentru un imprumut de 256.500 de lei (echivalentul a 57.000 de euro) contractat pe o perioada de 30 de ani, cu o valoare a locuintei de 270.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro), cu ajutorul calculatorului portalului financiar Conso.ro.

CEC Bank ocupa primul loc in clasamentul celor mai ieftine credite „Prima Casa“. Astfel, pentru un imprumut „Prima Casa“ de 256.500 de lei pe o parioada de 30 de ani, cu un avans de 13.500 de lei, dobanda anuala efectiva (DAE) este de 4,18% pe an, dobanda fiind variabila in functie de evolutia indicatorului financiar ROBOR la 3 luni plus o marja de 1,9%.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Citeste si:
Banca Romaneasca primeste inca 140 mil. lei in programul Prima...
Banca Romaneasca primeste...

Sursa foto: Casa noua/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat de ieftin este creditul Prima masina fata de un imprumut auto