Chiar daca Guvernul nu a stabilit inca plafonul de garantii alocat in 2015 pentru programul „Prima Casa“, prin care romanii isi pot cumpara o locuinta prin imprumut garantat in proportie de 50% de stat, bancile mentin in oferta aceste credite si asteapta reluarea programului promisa de Executiv.

Pe langa garantia de 50% pe care o suporta statul in cazul unui imprumut „Prima Casa“, avansul minim de 5% si dobanzile limitate (indicatorul ROBOR la trei luni plus o marja de 2,5%) sunt alte avantaje ale programului. Cei care incaseaza veniturile intr-un cont deschis la banca de la care contreacteaza creditul poate beneficia de costuri mai reduse.

Pentru realizarea topului celor mai ieftine credite „Prima Casa“, am facut o simulare pentru un imprumut de 256.500 de lei (echivalentul a 57.000 de euro) contractat pe o perioada de 30 de ani, cu o valoare a locuintei de 270.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro), cu ajutorul calculatorului portalului financiar Conso.ro.

CEC Bank ocupa primul loc in clasamentul celor mai ieftine credite „Prima Casa“. Astfel, pentru un imprumut „Prima Casa“ de 256.500 de lei pe o parioada de 30 de ani, cu un avans de 13.500 de lei, dobanda anuala efectiva (DAE) este de 4,18% pe an, dobanda fiind variabila in functie de evolutia indicatorului financiar ROBOR la 3 luni plus o marja de 1,9%.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Casa noua/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri