Eurom Bank a decis sa majoreze, incepand cu 14 august, dobanzile la depozitele clientilor tinute in lei sau in dolari, astfel incat dobanda minima anuala la depozitele la termen devine 7,5% la lei si 3,25% la dolari, potrivit unui comunicat de vineri al bancii. Decizia survine dupa preluarea Eurom Bank de catre Bank Leumi le-Israel, proces finalizat pe 3 august.

La depozitele la termen cu plata scadenta ale clientilor in lei, dobanda este de 7,5% pe an pentru termene intre una si cinci luni, de 7,75% pentru un termen cuprins intre sase si unsprezece luni si de 8% pentru depozitele cu plata scadenta la 12 luni. Pentru depozitele la termen in lei cu plata lunara, dobanda este de 7,5% pentru termene de depunere intre una si cinci luni, 7,65% pentru termene de la sase la unsprezece luni si de 7,85% pentru un termen de 12 luni, se mentioneaza in comunicatul Eurom Bank. Anterior, dobanzile anuale platite clientilor la depozitele in lei erau cuprinse intre 6,5%, pentru depozite la termen pe o luna, si 8%, pentru depozitele la termen cu plata scadenta la un an.

Pentru depozitele in dolari, dobanzile anuale se majoreaza de la 2,75% la 3,25%, pentru termene de o luna, de la 3,25% la 3,5%, pentru termene de doua luni, de la 3,5% la 3,75%, pentru termene cuprinse intre trei si cinci luni, si de la 3,75% la 4% pentru termene intre sase si opt luni, se precizeaza in comunicatul bancii. Dobinda maxima oferita la depozitele in dolari este de altfel de 4%, pentru depozite pe termen mai mare de sase luni.

Dobanzile anuale la depozitele sub o luna, nou incheiate, vor fi de 1,5% la dolari si de 2% la lei pentru un termen intre 2-6 zile, de 1,75% la dolari si de 2,5% la lei pentru un termen intre 7-13 zile, de 2% la dolari si de 3% la lei pentru un termen intre 14-21 de zile si de 2,5% la dolari si de 3,5% la lei pentru un termen intre 14-21 de zile.

Bank Leumi le-Israel a cumparat, recent, 99,27% din capitalul social al Eurom Bank, pentru care a platit de 34 milioane de dolari. Eurom Bank avea, la sfarsitul primului sermestru din 2006, active de 449,7 milioane lei (126 milioane euro), in scadere cu 1,6% fata de 31 decembrie 2005, si detinea 0,31% din totalul activelor bancare, fiind pe locul 28 in sistemul bancar romanesc, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri