Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca extinde la 10 ani perioada de dobanda fixa pentru creditele ipotecare Casa Mea. Banca percepe o dobanda de 5,95% pentru clientii care au sau vor avea cont de salariu/pensie la BCR, iar comisionul de analiza este zero. Pentru clientii care nu au cont de salariu la BCR, dobanda este mai mare cu 0,2%.

"In ultimii ani BCR s-a concentrat pe eliminarea riscurilor asociate creditelor, respectiv fluctuatia cursului valutar si fluctuatia dobanzii. In masura in care oferim clientilor dobanzi fixe atractive acestia vor prefera sa se protejeze impotriva riscului de dobanda pe perioade cat mai lungi de timp. BCR a introdus mai intai dobanda fixa pe 3 ani, apoi pe 5 ani si acum facem un pas major si introducem dobanda fixa pe 10 ani. Peste 80% dintre clientii nostri au ales in 2014 creditul ipotecar Casa Mea cu dobanda fixa pe 5 ani. Avand in vedere perioada mare de acordare a creditelor ipotecare de pana la 30 ani, ne dorim sa oferim clientilor nostri predictibilitate pe o perioada cat mai lunga de timp. De aceea, incepand cu aceasta luna, le oferim clientilor posibilitatea sa cunoasca inca de la momentul cand iau creditul cat vor plati lunar pentru urmatorii 10 ani. Aceasta este o oferta unica pe piata din Romania si suntem convinsi ca in timp va deveni o varianta preferata de catre clientii nostri", a declarat Ioana Mihai (foto), Sef Departament Credite Garantate in cadrul BCR.

Exemplu de calcul la creditul ipotecar Casa Mea

Credit Casa Mea in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani:

  • DAE = 6,14% dobanda fixa 10 ani 5.95% ulterior variabila: 5,96%/an (ROBOR 6M + 3,95%);
  • comision de analiza zero lei;
  • cost evaluare apartament: 370 lei;
  • valoare totala platibila: 344.046,47 lei, cost total credit: 184.046.47 lei.

Exemplu valabil in luna ianuarie 2015 pentru clientii care incaseaza salariul la BCR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri