Euro s-a depreciat cu 0,6%, la 1,1774 de dolari pe unitate, la 10:13 in Londra, dupa ce a coborat si pana la 1,1769, marcand cel mai scazut nivel din 2005, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Moneda europeana s-a depreciat pentru a cincea sedinta consecutiv fata de dolarul american, indreptandu-se spre cel mai lung sir de scaderi din luna mai pana in prezent. Volumul comenzilor primite de fabricile din Germania a scazut cu 2,4% in luna noiembrie fata de octombrie, peste asteptarile analistilor, care au anticipat un declin de 0,8%. Datele ajustate sezonier prezentate de Ministerul Economiei joi au aratat ca numarul comenzilor din luna noiembrie a coborat cu 0,4% comparativ cu aceeasi luna din 2013, in conditiile in care economistii au estimat o crestere de 1%.

Aceste date referitoare la cea mai mare economie din Europa au sporit speculatiile privind adoptarea de masuri de relaxare cantitativa de catre Banca Centrala Europeana (BCE). Saptamana trecuta, presedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat ca achizitiile de obligatiuni guvernamentale se afla printre intrumentele care ar putea fi utilizate de institutie pentru a-si indeplini mandatul de mentinere a stabilitatii preturilor.

Citeste si:

Rata inflatiei din zona euro a coborat in teritoriu negativ in luna decembrie pentru prima oara din septembrie 2009 pana in prezent, preturile de consum scazand cu 0,2% fata de luna noiembrie.

Urmatoarea sedinta BCE va avea loc pe 22 ianuarie.