Textul propunerii privind noul Cod Fiscal si Cod de Procedura Fiscala va fi finalizat de Guvern pana la 15 februarie, dupa care va fi prezentat din nou in dezbatere publica si transmis Parlamentului la 15 martie, spre dezbatere si adoptare, a anuntat premierul Victor Ponta.

"Daca reusim sa dezbatem si sa adoptam in prima sesiune, pana in 30 iunie, am avea pentru prima data un Cod Fiscal si Cod de Procedura Fiscala in primul rand prin dezbateri cat mai detaliate, prin consens politic", a spus Ponta, aratand ca documentele vor fi discutate in Parlament pana cand va exista un consens politic majoritate-minoritate asupra lor, intentia fiind insa ca noile coduri sa fie aplicate de la inceputul anului viitor.

El a asigurat ca nivelul cotei unice de impozitare de 16% nu va fi modificat in 2015 si 2016. Intrebat de presa ce se va intampla insa daca Parlamentul decide altceva, Ponta a raspuns ca el poate vorbi despre ce anume va face Guvernul, care nu intentioneaza sa modifice aceasta taxa si nici sa introduca noi impozite. Intrebat si daca in noul Cod Fiscal va fi schimbata politica de impozitare, avand in vedere semnalele conform carora munca este impozitata prea mult, premierul a spus doar ca Finantele trebuie sa finalizeze proiectul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri