OTP Bank a anuntat ca va aplica reduceri temporare ale marjei de dobanda, cu pana la 1,5 puncte procentuale pentru clientii cu credite in franci elvetieni cu dobanda variabila, in contextul dezastrului de pe cursul leu/franc de ieri. Banca va analiza istoricului fiecarui client si a conditiilor aplicabile acestuia. Clientii pot solicita aceasta facilitate pana la data de 27 februarie 2015, in unitatea in care au semnat initial contractul de credit.

Astfel, incepand cu data de 16 ianuarie 2015, in urma unei analize care vizeaza istoricul clientului si conditiile actuale ale acestuia, clientii vor putea beneficia de o reducere temporara cu pana la 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobanda la creditele in franci cu dobanda variabila, pentru o perioada de trei luni.

"Evenimentele recente care au condus la aprecierea record a francului elvetian ne determina sa reactionam rapid si sa adoptam o masura imediata de sustinere a clientilor nostri care au contractat credite in aceasta moneda. Eforturile noastre se indreapta catre protectia clientilor fata de consecintele unui mediu economic volatil. Vom analiza constant evolutia pietei si vom adopta masuri suplimentare, in cazul in care va fi necesar", a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.

Cursul francului elvetian anuntat de BNR a crescut si vineri cu 2,2%, la 4,4228 lei/franc, si a atins un nou maxim, in timp euro a urcat de la 4,5034 lei la 4,5095 lei, iar dolarul a atins si el un nou maxim, de 3,8863 lei. Referinta francului elvetian a urcat de la 4,3287 lei/franc joi, cand a crrescut cu 15,7%, in timp ce in piata interbancara a trecut de 5 lei la cotatiile raportate la euro, dupa ce decizia Bancii Elvetiei de a renunta la plafonul de 1,2 franci/euro impus in 2011 a determinat o apreciere masiva a monedei elvetiene pe pietele externe.

Francul s-a apreciat joi foarte repede dupa anuntul Bancii Elevetiei, cu pana la 41%, la 85,17 centime/euro, cel mai mult de la debutul euro in 1999. Nivelul record de 85,17 centime pentru un euro atins de franc implica la momentul respectiv o paritate de 5,28 lei pentru moneda elvetiana, calculata prin intermediul cotatiilor euro/franc si euro/leu.

Citeste si:
Creditul Racheta: cum arata produsul de finantare lansat de OTP Bank
Creditul Racheta: cum arata...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Analiza Moneycorp: Euro ar putea ajunge 4,85 lei