Grupul de Facebook al clientilor cu imprumuturi in franci elvetieni a transmis o solicitare catre Guvern, Camera Deputatilor si Senat pentru a grabi gasirea unei solutii cu privire la contractele de credit in franci. Semnatarii petitiei pledeaza pentru denominarea in lei a creditelor in valuta, la cursul de la data semnarii contractului, plus maximum 20%.

Petitia inaintata guvernantilor de catre clientii cu imprumuturi in franci care s-au coalizat pe Facebook

"Solicitarea, cu numerele de inregistrare 686 din 20.01.2015 (Guvernul Romaniei), 296 din 20.01.2015 (Camera Deputatilor) si 113/17 din 20.01.2015 (Senat), contine si o propunere de text legislativ care are la baza un Proiect Legislativ pe tema conversiei creditelor in franci elvetieni in lei, apartinand unui grup numeros de parlamentari – 131 deputati si senatori", se arata in postarea grupului.

Alaturi de asociatiile de protectie a consumatorilor din sectorul financiar (ACCBAR, AURSF, PARAKLETOS), Grupul Clientilor cu Credite In CHF a solicitat guvernantilor introducerea urmatoarelor puncte intr-un cadru legislativ:

  • Posibilitatea consumatorilor cu credite in valuta straina (CHF, EURO, USD) de a opta pentru conversia creditelor din valuta in lei, la cursul de la data semnarii contractului + o diferenta de maximum 20%, indiferent de tipul de credit acordat (cu sau fara garantie).
  • Interzicerea solicitarii si aplicarii oricaror altor comisioane, costuri si garantii suplimentare in procesul de conversie a creditelor.
  • Interzicerea perceperii unei dobanzi anuale efective (DAE) mai mare in noua moneda de creditare.

Puteti semna petitia online pe acest site.

Initiatorii acestei petitii sunt Catalin Voivozeanu, Andreea Cristoforidis si Sorin Comanescu. Continutul integral al solicitarii il gasiti in documentul atasa.

Grupul Clientilor cu Credite in CHF s-a creat ca o zona de intalnire a celor care sunt in aceasta situatie. "Ne propunem sa filtram aici initiativele care apar pe internet, sa vedem care au o baza reala si pe care merita sa le sustinem sau nu, intr-un mod rational si organizat. De asemenea, aici putem arata sustinere organizata pentru demersurile juridice ale unor asociatii/ grupuri sale ale unor cabinete de avocatura (fara a sustine in mod special unul in defavoarea celuilalt)", declara initiatorii grupului de Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »


Setari Cookie-uri