Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) societatii de asigurari Ardaf a decis majorarea capitalului societatii cu doar 110 milioane lei (31,33 milioane euro) si nu cu 181,2 milioane euro (51,55 milioane euro), cum era prevazut initial
Actionarii Ardaf a aprobat noua majorare de capital cu 50,14% voturi pentru si 15,24% abtineri, la AGEA participand noua actionari, reprezentand 86,10% din capitalul social total, potrivit NewsIn. Initial, pe ordinea de zi a sedintei actioarilor de la Ardaf figura majorarea capitalului social al societatii cu suma de 181,2 milioane lei (51,55 milioane euro).

Pe data de 18 iulie 2006, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat retragerea aprobarii pentru trei administratori al societatii de asigurari Ardaf, din cauza lipsei de prudenta si profesionalism in desfasurarea activitatii, si a decis deschiderea procedurii de administrare speciala, pentru redresare financiara.

Potrivit comunicatului emis de CSA cu aceasta ocazie, masura ii vizeaza pe Octavian Manastireanu, presedintele Consiliului de Administratie al Ardaf, Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca, membri ai Consiliului de Administratie. "Aceasta hotarare a fost luata ca urmare a faptului ca administratorii societatii nu au organizat si desfasurat activitatea cu prudenta si profesionalism, in concordanta cu natura si marimea activitatii prestate, dovedind ca nu au asigurat un management prudential, punand in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari", se afirma in comunicatul CSA.

In 2005, Ardaf a subscris prime brute in valoare de 233,17 milioane de lei noi, din care asigurarile generale au reprezentat un aport de 226,9 milioane de lei. Compania de asigurari Ardaf a inregistrat, pe anul 2005, un profit net de 0,37 milioane lei noi (aproximativ 105.000 euro), la o cifra de afaceri neta de 245,11 milioane lei noi (68,66 milioane de euro) In primul trimestru al anului 2006, Ardaf a subscris prime de asigurare in valoare de 78,6 milioane de lei noi, in scadere cu 25,7% fata de perioada similara a anului 2005.

Pierderile inregistrate de companie, in primele trei luni din 2006, au fost de 2,1 milioane de lei noi. Adunarea generala a actionarilor asiguratorului Ardaf a hotarat, la inceputul lunii iulie, majorarea capitalului social al societatii cu 71,2 milioane lei (19,86 milioane euro), de la 50,06 milioane lei (13,96 milioane euro) la 121,26 milioane de lei (33,8 milioane euro). Societatea de asigurari Ardaf este detinuta de compania Tender SA, cu o participatie de 70,96%, de Clairmont Holdings, cu 12,63%, si de Raiffeisen Zentralbank Austria, cu 10,15%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri