Majorarea de capital a fost efectuata in vederea respectarii prevederilor contractului de vanzare cumparare de actiuni, incheiat intre AVAS si societatea comerciala Nova Trade SA, actionarul majoritar al Astra Asigurari, contract avand ca obiect vanzarea pachetului majoritar de actiuni de la Astra Asigurari, conform caruia cumparatorul si-a asumat obligatia de a efectua o investitie totala de 43,66 milioane dolari, cu care sa contribuie la majorarea capitalului social al societatii.

Dupa primele trei luni ale anului 2006, Astra Asigurari se afla pe locul trei in ceea ce priveste cota de piata, in clasamentul companiilor de asigurari de pe piata romaneasca, potrivit datelor oferite de companie. Pe primul trimestru din 2006, Astra Asigurari a subscris prime brute in valoare de 37,38 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de aproape 100,1% fata de perioada similara a anului precedent.

Actionarii principali ai Astra Asigurari sunt Nova Trade Group, cu 72% din actiuni, si Uniqa, cu 27% din actiuni. In urma acordului de co-branding dintre companiile Astra Asigurari si Uniqa, de la data de10 iulie, Astra Asigurari functioneaza sub numele de Astra Asigurari - Uniqa.

Compania austriaca de asigurari Uniqa este lider de piata in Austria, cu o cota de 26,4%, urmata de Wiener Stadtische, cu 23,1% si de Generali, cu o cota de 16,3% din piata. In anul 2005, Uniqa a subscris prime brute in valoare totala de aproximativ 4,7 miliarde de euro, in crestere cu 25,2% fata de 2004. Profitul companiei Uniqa a fost, in 2005, in valoare de aproximativ 190,3 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 57,5% fata de anul 2004.