Nu stiu cum asigurarile a ajuns in centrul atentiei publice, cum au devenit "regina industriei finanaciare", pentru ca, paradoxal, daca numaram numarul de reclamatii din sectorul bancar banci si il comparam cu cel din asigurari, exista o diferenta uriasa. Dar iata ca acolo ne aflam, a declarat Bogdan Andriescu, presedintele UNSICAR, in cadrul XPRIMM Annual Forecast Meeting.

"Pozitia noastra este de a avea o activitate profesionista. Bineinteles, aceasta dorinta se regaseste cuantificata in procentul in care creste piata in fiecare an. Ne dorim sa lucram intr-un mediu concurential corect, intr-un mediu in care regulile europene sa se aplice in aceeasi masura si in Romania. Anul trecut ne-am implicat si am muncit mai mult decat in multi ani anteriori in interesul consumatorului, al brokerului si al pietei in general, pentru ca ne-am confruntat si cu probleme in general, precum propunerea de infiintare a CEETAR", a declarat Bogdan Andriescu (foto).

Intrebat daca ultimele schimbari care au avut loc in economice s-au reflectat si in buzunarul cetateanului si al companiilor, seful UNSICAR, apreciaza ca "resurse financiare poate ca exista, dar clientii persoane juridice isi doresc in fiecare an si mai mult si exista o concurenta acerba in aceasta zona. Desigur, este un plafon sub care nu se poate cobora pentru ca sunt deja pierderi. In aceea ce priveste apetenta clientului persoana fizica pentru asigurari, exista un lucru interesant. Ma refer la faptul ca clientul roman are nevoie de asigurare, dar increderea pe care o are in sistemul de asigurari si ceea ce vede zilnic in jurul sau, ca se vorbeste despre sistemul de desoagubire, de plati neonorate, de societati cu solvabilitate de 10 ori mai mica s.a.m.d. Toate acestea nu-l lasa indiferent, ci il motiveaza sa cheltuie cat mai putin pe asigurari. Este o problema de imagine si de intelegere".

In opinia sa, "daca se face o porportie de impact in presa, in ceea ce priveste asigurarile, si alte domenii precum pensii, banci sau piata de capital, diferenta este uriasa. O sa vedeti ca asigurarile conduc la mare distanta. Acum paradoxal, daca numaram numarul de reclamatii din banci si il comparam cu cel din asigurari, exista o diferenta uriasa. Nu stiu cum asigurarile sunt in centrul atentiei, nu stiu cum au devenit «regina industriei finanaciare», dar iata ca acolo ne aflam. Acest lucru se vede si scade in fiecare zi interesul consumatorului de asigurari si se si vede in acea suma pe care o cheltuie fiecare roman anual asigurarile - aproximativ 90 de euro, comparativ cu celelalte tari din jur. Pana si Bulgaria are 113 euro anual. Aceasta este situatia actuala", a incheiat Bogdan Andriescu, la XPRIMM Annual Forecast Meeting.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri