Societatea care emite asigurarile obligatorii pentru locuinte, PAID, vrea sa aloce in acest an 1% din veniturile din 2014 pentru o campanie de informare a populatiei, care va aduce un plus de 10% la nivelul portofoliului de polite, de la 1,5 milioane in decembrie 2014, potrivit companiei.

"In 2014, veniturile din subscrieri ale PAID au atins 143 milioane de lei si vrem sa alocam pentru campania de informare a populatiei cu privire la polita PAD o suma reprezentand 1% din primele companiei. Derularea acestei campanii are aduce un plus de 10% la nivelul portofoliului de polite si, implicit, la cresterea gradului de cuprindere in asigurare a locuintelor la nivel national", a declarat directorul general al PAID, Nicoleta Neacsu, scrie Mediafax.

PAID a incheiat anul trecut cu un portofoliu de 1,49 milioane de polite, dublu fata de 2013, dar in scadere de la un maxim de 1,57 milioane atins la inceputul lunii septembrie, potrivit datelor disponibile pe pagina web a companiei. Neacsu a afirmat ca a propus autoritatii de ASF o serie de modificari ale legislatiei care reglementeaza functionarea PAID, care, adoptate, vor ajuta la mai buna functionare a companiei.

"Spre exemplu, ne dorim sa vindem direct polite PAD. Conform legislatiei, PAID nu poate vinde direct polite PAD, ci doar prin brokeri. De asemenea, credem ca lipsa interesului brokerilor fata de politele PAD este datorat comisionului, unul mic de altfel. O solutie ar fi majorarea pretului politelor PAD, care daca ar fi pusa in aplicare, ar permite si cumpararea unei reasigurari mai bune a PAID. O alta propunere ar fi schimbarea modului de instrumentare a dosarelor de dauna", a mai spus Neacsu.

PAID a fost infiintata in septembrie 2009. Cei mai mari actionari ai asiguratorului sunt Astra, Groupama si Gothaer Romania, fiecare cu 15%. Generali Romania are o participatie de 11%, iar ABC Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins, Grawe Romania si UNIQA Romania detin cate 5,5% din actiuni.

Primele polite emise de PAID, cunoscute si sub denumirea PAD, au fost emise in iulie 2010. In 2013, primele subscrise pentru asigurarile obligatorii de locuinte au crescut cu 149%, la 60,25 milioane de lei, de la 24,2 milioane de lei in urma cu un an, conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Potrivit legii, toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia polite PAD, care ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor) in limita sumei asigurate de 20.000 euro (polite tip A) sau 10.000 euro (polite tip B), in functie de structura constructiva a locuintei asigurate.

Politele tip A acopera daunele produse de inundatii, alunecari de teren si cutremur in limita a 20.000 de euro pentru locuinte cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

In cazul politelor tip B, suma asigurata se ridica la 10.000 euro si se refera la locuintele cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic. Proprietarii care nu isi asigura locuintele vor fi amendati de autoritatile locale cu pana la 500 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri