Vienna Insurance Group (VIG), companie care controleaza Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, a inregistrat anul trecut in Romania prime brute subscrise in valoare de 355,5 milioane de euro, consemnand astfel o scadere cu 4,9% fata de 205, in principal din cauza declinului din zona asigurarilor de viata.

In 2013, grupul austriac de asigurari a raportat prime brute subscrise in valoare de 373,9 milioane de euro pe piata romaneasca, se arata intr-un raport publicat marti de VIG. "Desi conditiile pietei continua sa fie dificile in Romania, masurile luate acolo au inceput sa-si arate efectele pozitive. Pentru prima oara in ultimii ani, primele subscrise in zona asigurarilor pe proprietate si in caz de accident au inregistrat o crestere usoara, cu 0,3%, rezultat raportat in moneda locala", se arata in comunicatul grupului, arata Mediafax.

Rezultatele VIG raportate in euro arata ca primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor proprietatilor si in caz de accident au scazut cu 0,2% anul trecut in comparatie cu 2013, de la 301,8 milioane de euro la 301,1 milioane de euro. In ceea ce priveste primele brute subscrise in zona asigurarilor de viata, acestea au coborat cu 24,7% in 2014 fata de anul precedent, de la 72,2 milioane de euro la 54,4 milioane de euro.

La nivelul grupului, primele brute subscrise de VIG au totalizat anul trecut 9,37 de miliarde de euro, in scadere usoara, cu 0,1%, fata de 9,38 de miliarde de euro in 2013, pe fondul reducerii operatiunilor pe segmentul asigurarilor proprietatilor si in caz de accident din Italia si a efectelor variatiilor de curs valutar. VIG este cel mai mare grup de asigurari din Romania. Asiguratorul are operatiuni si in alte tari din regiune, printre care Cehia, Polonia si Slovacia.

Citeste si:
Subscrierile VIG s-au prabusit cu 21%. Profitul, taiat la jumatate
Vienna Insurance Group,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Vienna Insurance Group, subscrieri in scadere cu circa 14% la 6 luni