Garanti Bank Romania a raportat anul trecut un profit net de numai 9,4 milioane lei, in scadere puternica fata de 2013, cand banca a inregistrat un rezultat net de 91,5 milioane lei. Banca detinuta de a doua cea mai mare institutie de credit din Turcia mentioneaza ca profitul mai mic a fost cauzat de impactul cerintelor prudentiale din sistemul bancar romanesc.

Pe parcursul anului 2014, volumul total de credite al Garanti Bank a ajuns la 5,83 miliarde lei, inregistrand o crestere de 19,8%, iar segmentul IMM-urilor a crescut cu 17,1% comparativ cu anul precedent. De asemenea, segmentul corporate a avansat cu 7,8% in aceeasi perioada, iar cel de retail a urcat cu 31,4%, o contributie avand si fuziunea cu Garanti Credite Ipotecare. Depozitele clientilor au inregistrat o crestere in volum de 66%.

Garanti Bank a inregistrat in 2014 o crestere de 26,3% a veniturilor, fata de 2013, ajungand la 539,2 milioane lei.

In 2014, Garanti Bank a deschis sase agentii noi – patru in Bucuresti, una in Cluj-Napoca si una in Timisoara –, ajungand la 84 la nivel national, si a extins reteaua de ATM-uri inteligente, avand in prezent peste 300 de unitati Bancosmart in toata tara. Garanti Bank a emis anul trecut obligatiuni corporative de 300 de milioane lei, pe Bursa de Valori Bucuresti, cu o maturitate de cinci ani.

Profitul net consolidat al Grupului Garanti in Romania a ajuns astfel la 34,4 milioane lei, la sfarsitul anului 2014, in timp ce activele totale s-au ridicat la 9 miliarde lei, in crestere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut. Institutiile financiare nebancare ale Grupului au facut anul trecut profit, chiar mai mult decat banca : Garanti Credite de Consum – 13,9 milioane lei si Garanti Leasing – 11,1 milioane lei.

La nivel de grup, Garanti a inregistrat in Romania venituri de 631,5 milioane lei in 2014, in crestere cu 18,8% fata de anul anterior.

“Grupul Garanti si-a continuat dezvoltarea in 2014, intr-un mediu economic caracterizat de provocari. Vom continua sa le oferim clientilor cele mai bune servicii, in functie de nevoile fiecaruia, prin intermediul retelei noastre de agentii, platformei online sigure, vastei retele de ATM-uri inteligente, precum si echipei noastre calificate”, a declarat Ufuk Tandogan (foto), CEO Grup Garanti Romania.

Grupul Garanti Romania este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare banca privata din Turcia. In 2014, TGB a inregistrat un venit net neconsolidat de 3,2 miliarde lire turcesti (5,15 miliarde lei). Activele totale ale TGB au ajuns la 218,9 miliarde lire turcesti (352,02 miliarde lei), in timp ce contributia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash si non-cash) in valoare de 170,8 miliarde lire turcesti (274,64 miliarde lei). TGB deserveste peste 10 de milioane de clienti in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, carora le ofera servicii financiare integrate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri