Prima loterie a bonurilor va avea loc pe 13 aprilie, insa Darius Valcov, ministrul Finantelor, ii sfatuieste pe romani sa pastreze tichetele si in continuare, deoarece Loteria speciala de Craciun va include toate bonurile din acest an.

"Eu ii incurajez pe romani sa tina toate bonurile fiscale, pentru ca va veni si extragerea ocazionala din decembrie, de Craciun, si atunci se vor lua in calcul toate bonurile emise anul acesta, din 2 februarie pana in decembrie, cand va fi stabilita data extragerii", a spus Darius Valcov, citat de Mediafax.

"Eu ii incurajez pe romani sa tina toate bonurile fiscale, pentru ca va veni si extragerea ocazionala din decembrie, de Craciun, si atunci se vor lua in calcul toate bonurile emise anul acesta, din 2 februarie pana in decembrie, cand va fi stabilita data extragerii", a spus Valcov.

Loteria va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, dar va putea fi organizata si ocazional, de Sarbatori, si va consta in extragerea aleatorie de numere, respectiv un numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, si o data calendaristica reprezentand ziua emiterii bonului fiscal, aferenta lunii sau intervalului calendaristic.

Prima extragere, ocazionala, va fi organizata pe 13 aprilie, a doua zi de Paste, cu un fond de premiere de 1 milion lei. Valoarea premiilor individuale se stabileste prin impartirea fondului de premiere la numarul de bonuri fiscale revendicate in termen.

Citeste si:
Romanii din strainatate si plata taxelor: ce plan are Guvernul
Guvernul vrea ca ambasadele...

Fondul de premiere se va majora cu sumele necesare rotunjirii valorii castigului aferent unui bon fiscal. Loteria bonurilor fiscale va consta in extrageri lunare sau ocazionale a bonurilor primite de cumparatori si cu posibilitatea ca, din martie, un client sa aiba dreptul sa nu achite produsul selectat sau consumat daca nu a primit bon fiscal de la comerciant.

"Ordonanta prevede ca, incepand cu 1 martie, in cazul refuzului agentului economic de a emite si inmana bon fiscal, cumparatorul sa poata sa nu achite bunul dobandit sau serviciul prestat, avand in vedere ca o tranzactie nefiscalizata nu reprezinta altceva decat o incalcare a legii. Asadar, cumparatorul poate pastra bunul fara sa il mai plateasca in cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal", a transmis saptamana trecuta Ministerul Finantelor printr-un comunicat.

Cititi mai mult despre cum functioneaza loteria bonurilor si ce se va intampla la prima extragere.

Foto: Shutterstock / hand taking recepit

Citeste si:
Spatiul Privat Virtual: persoanele fizice pot accesa noi documente
Spatiul Privat Virtual:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce amenzi a dat ANAF pentru problemele legate de casele de marcat