Credit Europe Bank ajusteaza dobanzile la creditele in franci elvetieni, ca urmare a scaderii LIBOR

Credit Europe Bank anunta ca actualizeaza in avans dobanzile la creditele in franci elvetieni cu dobanda variabila, ca urmare a scaderii indicelui LIBOR in CHF. Decizia intra in vigoare incepand cu data de 5 februarie 2015 si doreste sa usureze in parte consecintele negative cauzate de cresterea din ultima perioada a francului elvetian fata de moneda nationala.

„Intelegem impactul economic al evolutiei recente a cursului de schimb al CHF asupra clientilor nostri si suntem preocupati de gasirea de solutii pentru sustinerea lor in fata consecintelor unui mediu valutar volatil”, anunta oficialii Credit Europe Bank Romania, explicand aceasta actiune de reducere a ratei dobanzii. Rata dobanzii se va diminua pentru intreg portofoliul de credite in CHF cu dobanda variabila prin utilizarea valorii de la data de 04.02.2015 a indicelui LIBOR 3 luni de „- 0.869%” si respectiv LIBOR 6 luni de „- 0.760%”.

Banca precizeaza ca actualizarea indicelui LIBOR se face astfel in avans fata de data fixata in contractele de creditare si aceasta noua valoare va fi aplicabila pana la urmatorul termen de revizuire a dobanzii variabile, astfel cum este deja stipulat in cazul fiecarui contract de credit. Aceasta masura se va aplica inclusiv in cazul creditelor aflate deja in perioada de restructurare. „Vom analiza de asemenea solutii suplimentare pentru clientii nostri, impreuna cu acestia, in functie de evaluarea individuala a acestora,” au declarat oficialii Credit Europe Bank Romania.

Imediat dupa evolutia ascendenta a cursului de schimb CHF, intr-o prima actiune de sustinere a clientilor sai, Credit Europe Bank a oferit de asemenea un curs de schimb favorabil fata de cursul standard, afisat la casa, tuturor clientilor care s-au prezentat in sucursalele Credit Europe Bank pentru a efectua rambursari de credite in CHF.

In Romania, Credit Europe Bank are aproximativ 500.000 de clienti persoane fizice, IMM-uri si corporatii, prin intermediul unei retele alcatuite din 58 de sucursale, agentii si puncte de lucru, precum si prin canale alternative de distributie: ATM-uri, POS-uri, servicii de Internet si Phone Banking.

Citeste si:
Regina bancilor nemtesti, amenintata cu o amenda de 1,5 MLD $
Deutsche Bank, amenintata cu...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri