Philippe Lhotte, presedintele director general al BRD, a spus cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare pe anul 2014 ca in prezent romanii se pot imprumuta la cele mai mici dobanzi din istorie. Totusi, seful BRD se declara de un optimism moderat, rational, in ceea ce priveste evolutia creditarii in acest an.

"Niciodata in istoria Romaniei un client nu a putut sa faca un credit atat de ieftin", subliniaza Lhotte. Cu toate acestea, seful BRD nu se asteapta la o crestere enorma a cererii de credite in 2015.

BRD a revenit pe profit anul trecut, de 43,2 milioane lei, ca urmare a scaderii costului net al riscului cu 43% si a unui bun control al costurilor, potrivit datelor bancii, care in 2013 a inregistrat o pierdere de 385 milioane lei. "Anul 2014 a marcat un punct de cotitura pentru BRD, in care banca a revenit pe profit reusind in acelasi timp sa isi imbunatateasca profilul de risc si eficienta operationala. In anul 2015, BRD va continua sa se bazeze pe soliditatea modelului sau de banca universala si pe capacitatea de a oferi solutii inovatoare si servicii personalizate unei baze largi de clienti. Mai mult ca niciodata, BRD are ambitia de a se pozitiona printre principalii actori economici care asigura conditiile revenirii investitiilor", a declarat, intr-un comunicat, Philippe Lhotte, presedintele director general al BRD.

In anul 2014, sectorul bancar romanesc a continuat sa se confrunte cu o cerere slaba de credite in pofida nivelului scazut al dobanzilor. Piata a inregistrat un declin al soldului creditelor brute (-3,1%) in ultimele 12 luni, determinat insa si de operatiunile de stergere de creante, iar depozitele au crescut (+7,9%), in special pe segmentul companiilor (+10,7%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri