Banca Transilvania (TLV) a obtinut anul trecut un profit net de 448,1 milioane lei (101 mil. euro), in crestere cu 19,5%, pe fondul unui control al costurilor mai bun, desi provizioanele au urcat cu 57%, la 638 milioane lei, iar activele s-au apreciat cu 11,2%, la 35,64 miliarde lei, a anuntat banca.

"Rezultatul pozitiv al bancii inregistrat in 2014 a fost sprijinit in mod determinant de initiativele de eficientizare a activitatilor, respectiv de cele de control al costurilor, care au dus la o imbunatatire a raportului cost/venit cu peste 14% fata de anul 2013, ajungand la 41,92% in anul 2014", se arata intr-un comunicat al BT transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit Mediafax.

Veniturile operationale au urcat cu 20% la finele anului trecut, la 1,99 miliarde lei, fata de nivelul de 1,66 miliarde lei in 2013. Soldul brut al creditelor se situa la 20,02 miliarde lei, in crestere cu 4,5%, in timp ce soldul net s-a apreciat cu 5,3%, la circa 17,55 miliarde lei.

Totodata, soldul depozitelor a urcat cu 16,4% in 2014 si a ajuns la aproape 30,05 miliarde lei, de la 25,8 miliarde lei in anul precedent. Raportul credite-depozite al bancii se situeaza astfel la 66,6%.

"In 2014 am decis sa continuam politica de a investi local, de aceea am abordat provocari noi, asa cum este achizitionarea Volksbank Romania. Vom continua sa avem o atitudine pragmatica si antreprenoriala urmarind oportunitati de crestere profitabila a bancii si a Grupului Financiar BT. Focusul nostru este in continuare cresterea eficientei si sustinerea economiei romanesti. In acelasi timp ramanem atenti si precauti la provocarile mediului economic actual atat din Romania, cat si din regiune", a declarat in comunicat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri