Adunarea generala a actionarilor societatii de asigurari Astra a aprobat noua titulatura a societatii, Astra Uniqa, si noua emblema a companiei, care reuneste emblemele Astra si Uniqa, a anuntat, joi, un comunicat al companiei.
"Astra Uniqa, membru al Uniqa Group, este noua titulatura cu care va fi prezenta pe piata asigurarilor din Romania compania Astra, ca urmare a hotararii celor doi parteneri, Astra si Uniqa Group Austria", se afirma in comunicat.

Incepand cu 10 iulie 2006, Astra Asigurari functioneaza sub numele de Astra Asigurari - Uniqa, ca rezultat al acordului de co-branding dintre cele doua companii. "In viitor, este foarte posibil sa ne marim pachetul de actiuni pe care il detinem la Astra Asigurari, mai ales ca urmare a miscarii de co-branding pe care o anuntam astazi, dar, pentru moment, nu pot oferi detalii suplimentare despre momentul acestei majorari si nici despre cota de participatie pe care o vizam", a precizat directorul Uniqa pentru Europa Centrala si de Est, Andreas Brandstetter.

"Compania de asigurari austriaca Uniqa are in vedere noi achizitii pe piata romaneasca a asigurarilor, dar numai in parteneriat cu Astra Asigurari si dupa o atenta prospectare a pietei", a declarat, cu aceeasi ocazie, Andreas Brandstetter, citat de NewsIn.

Astra Uniqa a inregistrat, in primele sase luni ale anului 2006, prime brute subscrise totale (viata si non-viata) in valoare de 51,96 milioane euro, cu 91,6 % mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent (27,11 milioane euro), dintre care 51,62 milioane euro - asigurari generale (crestere cu 92,3%) si 323,887 euro - asigurari de viata (crestere cu 35,51%), potrivit datelor companiei.

Daunele platite de companie au inregistrat, in primul semestru din 2006, o crestere cu 37%, de la 11,63 milioane euro, la 15,97 milioane euro. Cea mai mare crestere a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurarile de viata - 321%. Actionarii societatii de asigurari Astra Asigurari au decis, recent, majorarea capitalului social al societatii cu suma totala de 35,14 milioane lei (10,01 milioane euro), pana la valoarea de 192,82 milioane lei (54,93 milioane euro), potrivit raportarilor companiei in Monitorului Oficial.

Majorarea de capital a fost efectuata in vederea respectarii prevederilor contractului de vanzare cumparare de actiuni, incheiat intre AVAS si societatea comerciala Nova Trade SA, actionarul majoritar al Astra Asigurari, contract avand ca obiect vanzarea pachetului majoritar de actiuni de la Astra Asigurari, conform caruia cumparatorul si-a asumat obligatia de a efectua o investitie totala de 43,66 milioane dolari, cu care sa contribuie la majorarea capitalului social al societatii.

In acest moment, actionarii principali ai Astra Asigurari sunt Nova Trade Group, cu 72% din actiuni, si Uniqa, cu 27% din actiuni. Compania austriaca de asigurari Uniqa este lider de piata in Austria, cu o cota de 26,4%, urmata de Wiener Stadtische, cu 23,1% si de Generali, cu o cota de 16,3% din piata. in anul 2005, Uniqa a subscris prime brute in valoare totala de aproximativ 4,7 miliarde de euro, in crestere cu 25,2% fata de 2004. Profitul companiei Uniqa a fost, in 2005, in valoare de aproximativ 190,3 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 57,5% fata de anul 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri