Pretul actiunilor companiei imobiliare Impact, in perioada 10 - 15 august, s-a accentuat, pana la un maximum de 0,4960, atins in 15 august, apropiindu-se de nivelul de 0,5000, se arata intr-un comunicat al companiei Impact.

Volumul tranzactiilor din data de 15 august a depasit media ultimelor 21 de zile ca urmare a cresterii cifrei de afaceri la semestrul intai al anului 2006, cu 12,5 % fata de perioada similara a anului 2005.

In perioada 16-18 august, actiunile IMP au fost suspendate de la tranzactionare pentru operarea majorarii de capital.

Compania Impact Bucuresti a obtinut in primul semestru al anului 2006 un profit net de 3,17 milioane euro (11,2 milioane lei), cu circa 40 % mai mare comparativ cu profitul net din perioada similara a anului trecut, mare parte provenit din vanzarea imobilului de birouri Construdava. in prima jumatate a anului 2006, cifra de afaceri a crescut cu 24 % fata de aceeasi perioada a anului precedent, situandu-se la circa 23 de milioane euro (81,5 milioane lei).

Citeste si:

"Cifrele raportate pentru primul semestru au fost influentate in mare parte de veniturile obtinute din vanzarea Construdava. Totusi, conform normelor prudentiale, nu poate fi recunoscuta intreaga valoare a tranzactiei in cifra de afaceri si profit pana la finalizarea acesteia. Consider ca mai exista o rezerva de cel putin 40 % din valoarea tranzactiei care se va regasi probabil in rezultatele pe trimestrul al patrulea", a declarat Dan Ioan Popp, presedintele Impact.

Capitalul social al societatii Impact a crescut cu 26 %, ajungand la 100 milioane lei, datorita majorarii de capital ce a avut loc in luna iunie 2006, prin incorporarea rezervelor si a primelor din emisiunile din anii precedenti. Capitalurile proprii au crescut cu 8 % fata de inceputul anului, avand la baza in principal cresterea profitului, si au ajuns la valoarea de 154 milioane lei. Fata de aceeasi perioada a anului 2005 se constata o crestere de 15 % in ceea ce priveste valoarea contractelor incheiate pentru cladiri rezidentiale.

Societatea a fost promovata, incepand cu 20 iunie, la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.