Pretul actiunilor companiei imobiliare Impact, in perioada 10 - 15 august, s-a accentuat, pana la un maximum de 0,4960, atins in 15 august, apropiindu-se de nivelul de 0,5000, se arata intr-un comunicat al companiei Impact.

Volumul tranzactiilor din data de 15 august a depasit media ultimelor 21 de zile ca urmare a cresterii cifrei de afaceri la semestrul intai al anului 2006, cu 12,5 % fata de perioada similara a anului 2005.

In perioada 16-18 august, actiunile IMP au fost suspendate de la tranzactionare pentru operarea majorarii de capital.

Compania Impact Bucuresti a obtinut in primul semestru al anului 2006 un profit net de 3,17 milioane euro (11,2 milioane lei), cu circa 40 % mai mare comparativ cu profitul net din perioada similara a anului trecut, mare parte provenit din vanzarea imobilului de birouri Construdava. in prima jumatate a anului 2006, cifra de afaceri a crescut cu 24 % fata de aceeasi perioada a anului precedent, situandu-se la circa 23 de milioane euro (81,5 milioane lei).

"Cifrele raportate pentru primul semestru au fost influentate in mare parte de veniturile obtinute din vanzarea Construdava. Totusi, conform normelor prudentiale, nu poate fi recunoscuta intreaga valoare a tranzactiei in cifra de afaceri si profit pana la finalizarea acesteia. Consider ca mai exista o rezerva de cel putin 40 % din valoarea tranzactiei care se va regasi probabil in rezultatele pe trimestrul al patrulea", a declarat Dan Ioan Popp, presedintele Impact.

Capitalul social al societatii Impact a crescut cu 26 %, ajungand la 100 milioane lei, datorita majorarii de capital ce a avut loc in luna iunie 2006, prin incorporarea rezervelor si a primelor din emisiunile din anii precedenti. Capitalurile proprii au crescut cu 8 % fata de inceputul anului, avand la baza in principal cresterea profitului, si au ajuns la valoarea de 154 milioane lei. Fata de aceeasi perioada a anului 2005 se constata o crestere de 15 % in ceea ce priveste valoarea contractelor incheiate pentru cladiri rezidentiale.

Societatea a fost promovata, incepand cu 20 iunie, la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri