Societate de Investitii Financiare Oltenia (SIF 5) a subscris un numar de 8,87 milioane de actiuni a caror valoare a fost de 5,38 milioane lei, subscrierea fiind efectuata in etapa a doua a ofertei, dupa exercitarea dreptului de preferinta, se mentioneaza in comunicatul transmis vineri de societate.

Societatea de Investitii Financiare Oltenia (SIF5) a subscris inca 8,84 milioane actiuni emise de compania Turism Felix din Oradea, in valoare de 5,03 milioane lei in cadrul ofertei publice care se desfasoara de la inceputul lunii iulie, exercitandu-si dreptul de preferinta in prima etapa. in prezent, SIF 5 Oltenia detine deja 11,49% din capitalul social al companiei din Oradea.

Societatea de Investitii Financiare Muntenia (SIF 4) a anuntat joi ca a subscris in cadrul aceleeasi oferte publice titluri in valoare de 3,6 milioane lei.

Actionarul majoritar, Societatea de Investitii Financiare Transilvania (SIF3) a subscris un numar de 8,334 milioane actiuni in valoare de 5,00 milioane lei.

Oferta de vanzare a celor 77 milioane de actiuni se desfasoara in doua etape. Prima etapa care s-a desfasurat intre10 iulie si 8 august a fost destinata actionarilor inscrisi in Registrul actionarilor la data de 21 iunie 2006.

Cea de-a doua perioada de subscriere are loc intre 9 august si 18 septembrie. in cadrul acestei etape se vor putea subscrie si actiunile care raman dupa exercitarea dreptului de preferinta.

Turism Felix este una dintre cele mai mari statiuni balneare din Romania. Compania are acum un capital social de 20,056 milioane lei divizat in 200,56 milioane actiuni. Principalul actionar este SIF 3 Transilvania care detine 74,26% din capital, urmat de SIF 5 Oltenia cu 11,49% si alti actionari cu 14,25%. Potrivit raportarilor transmise bursei Rasdaq, 5,20% apartin companiei Rieni Drinks, detinuta de fratii Micula.