Volksbank a decis sa deschida o noua sucursala in municipiul Orastie, judetul Hunedoara, dupa ce, recent, anuntase deschiderea unei sucursale si in Roman, potrivit unei raportari publicate in Monitorul Oficial.

in prezent, Volksbank Romania detine un numar de 57 de unitati bancare proprii, ultimele deschise fiind la Caransebes, Bacau, Fagaras, Suceava, Buzau, Hunedoara si Sebes, potrivit reprezentantilor bancii.

Volksbank Romania a dezvoltat si o retea de agentii in franciza, care cuprinde 30 de unitati. "Pana la sfarsitul anului, intentionam sa atingem un numar de 75-80 unitati proprii si 50 in regim de franciza", se arata intr-un comunicat recent al bancii.

Volksbank a lansat o politica agresiva de crestere a cotei de piata incepand din luna noiembrie a anului trecut, prin practicarea unor dobanzi mici la credite si prin extinderea retelei, declarase, in luna iunie, presedintele bancii, Gerald Schreiner.

Volksbank Romania activeaza pe piata romaneasca din luna mai a anului 2000, iar principalul actionar al bancii este Volksbank International AG, detinut in majoritate de sterreichische Volksbanken AG din Austria. Printre actionari sunt si doua banci italiene, Banca Popolare di Vicenza si EM.RO Popolare, potrivit datelor publicate de Voksbank.

Volksbank International AG gestioneaza in prezent o retea alcatuita din peste 180 de unitati bancare in Bosnia-Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Malta, Serbia, Slovacia, Slovenia si Romania, tari in care avea, la sfarsitul anului 2005, active de 4,2 miliarde dolari si peste 2.800 de angajati.

Volksbank Romania avea, la finele primului semestru din 2006, active de 2,5 miliarde lei (704,5 milioane euro), care reprezentau 1,75% din totalul activelor bancare romanesti, si era a 15-a banca de pe piata romaneasca din acest punct de vedere, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Banca a afisat, la jumatate de an, un profit net de 4,1 milioane euro, aproape dublu fata de cel inregistrat dupa primele sase luni din 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri