Certasig a subscris anul trecut prime de 13 milioane de euro, cu 8% peste nivelul inregistrat in 2013, rezultatul fiind insa mult sub obiectivul anuntat la inceputul anului, cand seful companiei anticipa un avans de 25%, la 15 milioane de euro.

In 2013, asiguratorul a subscris prime de 12 milioane de euro. "Desi industria asigurarilor in Romania a continuat sa fie in scadere, Certasig a reusit al cincilea an de crestere. Asiguratorul s-a concentrat in 2014 pe dezvoltarea unui portofoliu de polite subscrise mai echilibrat, iar asigurarile de garantii, raspunderile si asigurarile de bunuri si cele adresate industriilor ingineresti au depasit ca pondere segmentul asigurarilor maritime, care in anii anteriori era dominant in portofoliul companiei", se arata intr-un comunicat al asiguratorului, detinut de fondul de investitii Royalton Capital Investors II, potrivit Mediafax.

Clasa asigurarilor de garantii a generat prime de 4 milioane de euro, in urcare cu 3% fata de anul anterior, ajungand la o pondere de 31% in totalul primelor Certasig in 2014. Politele de bunuri si cele destinate domeniilor ingineresti au adus prime cu 60% mai8 mult fata de 2013, la 2,5 milioane de euro.

"Certasig a reusit o crestere notabila si pe clasele de asigurari de raspunderi generale, in care primele subscrise au avansat cu 76%, la 1,5 milioane de euro", se mai spune in comunicat. Asigurarile maritime in Turcia si regiunea Marii Negre reprezinta un segment important pentru companiei, cu o pondere de 35% in totalul primelor, respectiv 4,5 milioane de euro.

Geografic, Romania este piata principala pentru Certasig, cu peste 60% din afacerile companiei, in timp ce Turcia a generat 35% din primele subscrise. Bulgaria, unde compania a demarat operatiunile in 2013 si a deschis o sucursala in 2014, este inca la inceputul activitatii si a avut o pondere redusa in volumul primelor subscrise.

Anul trecut, Certasig a achitat despagubiri de 4,3 milioane de euro, fata de 4 milioane de euro in 2013. Cea mai mare dauna achitata in 2014 a depasit un milion de dolari pentru o polita CASCO maritim subscrisa in Turcia, urmata de o despagubire de 640.000 euro pentru o polita de asigurare de garantie de restituire a avansului, subscrisa in Romania.

Cu puncte de lucru in Bucuresti, Constanta, Timisoara si Cluj, reprezentante regionale in Suceava, Ploiesti si Ramnicu Valcea, un birou de legatura in Istanbul (Turcia) si o sucursala in Sofia (Bulgaria), Certasig are o echipa de peste 70 de angajati. Compania este controlata din 2007 de Royalton Capital Investors II, un fond de investitii ai carui principali investitori sunt Alpha Associates, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si Fondul European de Investitii.

Sursa foto: Asigurari / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri