ING Bank Romania a raportat anul trecut un profit brut record de 340 mil. lei, in crestere cu 19% fata de 2013. De asemenea, profitul net al ING a atins 290 mil. lei. Banca mentioneaza ca profitul record se datoreaza cresterii veniturilor si a scaderii costurilor cu provizioane de risc cu 40%.

Portofoliul de credite al bancii a crescut cu 13% anul trecut, pana la 11,2 mld. lei, ceea ce a ajutat la ridicarea cotei de piata pe creditare la 4,8%, fata de 4,1% in 2013. Veniturile ING au inregistrat de asemenea o crestere de 4% la 918 mil. lei, in contextul cresterii volumului de activitate si in pofida diminuarii continue a ratelor de dobanda din piata.

Costurile operationale au inregistrat o crestere de 6%, pana la 507 milioane lei, ca urmare a investitiilor in tehnologie si infrastructura IT. Oficialii bancii au precizat ca investitiile in tehnologie au inclus dezvoltarea noii aplicatii de mobile banking si cresterea nivelului de securitate a clientilor.

CEO-ul ING Bank Romania, Michal Szczurek, a precizat ca banca are in prezent circa 300.000 de clienti activi pe home si mobile banking. In plus, Szczurek a precizat ca banca nu are nevoie sa isi creasca numarul de unitati, in contextul in care clientii se muta rapid spre banking-ul la distanta.profit record pentru ING Bank Romania in 2014

Rata creditelor neperformante a scazut puternic la ING Bank

Sefu ING Bank Romania a mentionat ca in 2014 rata creditelor neperformante a cunoscut o scadere puternica, de la 9,7% la 5,7%. "Mai putini clienti au intarzieri la plata si tot mai putini devin rau platnici", a subliniat Szczurek.

Fondurile atrase de ING Bank in Romania au sporit anul trecut cu 8%, la 14,02 miliarde lei, 69% dintre depozite fiind ale persoanelor fizice, iar 31% de la companii. Banca a anuntat si faptul ca numarul clientilor activi a urcat cu 9%, iar a celor care isi incaseaza salariile prin ING a crescut cu 21%. La finalul anului trecut, ING Bank Romania avea circa 938.000 de clienti.

“Anul 2014 a fost un an de crestere sanatoasa pentru noi si a marcat aniversarea a 20 de ani de cand ING Bank a intrat pe piata locala. Cu aceasta ocazie, ne reafirmam angajamentul de continuitate pe piata din Romania, o tara de importanta strategica pentru grupul ING. In 2015 vom urmari strategia de crestere, vom consolida diviziiile mature de retail si corporate si vom continua cresterea accelerata in segmentul IMM”, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri