Allianz-Tiriac Asigurari si-a bugetat pentru acest an venituri din subscrieri de peste un miliard de lei, de la 990,8 milioane de lei in 2014, si consolidarea tendintei de crestere profitabila a afacerilor, potrivit directorului general al companiei, Remi Vrignaud.

"In plan cantitativ, ne dorim ca in 2015 sa consolidam tendinta de crestere profitabila a afacerilor inceputa inca din 2013. Am planificat sa depasim pragul de 1 miliard de lei venituri din activitatea de asigurari, in paralel continuand sa imbunatatim randamentul vanzarilor", a afirmat Vrignaud intr-un comunicat remis Mediafax.

Anul trecut, Allianz-Tiriac Asigurari a subscris prime din asigurari generale si de viata in suma de 990,8 milioane delei, in crestere cu 7% fata de 2013, iar profitul operational a urcat cu peste 75%, la aproximativ 50 milioane de lei, potrivit datelor companiei.

"2014 a fost, in mod cert, un an bun pentru Allianz-Tiriac. Am reusit sa crestem profitabil, sa ne dezvoltam sanatos. In plus, am continuat sa facem pasi inainte in directia cresterii calitatii serviciilor; ne propunem sa continuam demersurile de a deveni mai accesibili la nivelul tuturor punctelor de interactiune cu clientii, cu publicul: incepand cu procesele de ofertare si emitere a politelor, si incheind cu cele de despagubire", a spus Vrignaud.

Veniturile din asigurari generale au inregistrat in 2014 un plus de 7,7% comparativ cu anul anterior, ajungand la 886,7 milioane lei, de la 823,7 milioane lei in anul 2013. Cumulat, asigurarile auto (CASCO si RCA) au consemnat subscrieri de 632,9 milioane lei in anul 2014, in crestere cu 8,3% fata de anul anterior. O dinamica pozitiva a consemnat si portofoliul de asigurari generale non-auto, acesta evidentiind o rata de crestere a veniturilor cu 6%, de la 239,4 in 2013 la 253,8 milioane de lei anul trecut.

Pentru intreg portofoliul de asigurari generale, valoarea despagubirilor platite de Allianz-Tiriac clientilor (inclusiv terti pagubiti) pe parcursul anului 2014 a fost de 415,7 milioane de lei. Pe segmentul asigurarilor auto, cele mai mari daune platite in anul 2014 au fost de 5,6 milioane de lei, respectiv 1,02 milioane de lei, in contul unor polite RCA, care au implicat achitarea de despagubiri pentru vatamari corporale si daune morale.

De altfel, la fel ca pentru intreaga piata locala, la nivelul portofoliului Allianz-Tiriac se confirma tendinta de crestere a valorii indemnizatiilor pentru vatamari corporale si daune morale si a ponderii in despagubirile RCA. "In consecinta, se mentine presiunea asupra rezultatelor clasei de asigurari RCA, care ramane un segment generator de pierderi", se arata in comunicat.

Cea mai mare dauna platita de Allianz-Tiriac in 2014 in baza unei polite non-auto a fost de circa 1,2 milioane de lei, pentru acoperirea daunelor la bunuri generate de producerea riscului de incendiu. Pe segmentul asigurarilor de viata, compania a realizat subscrieri de 104,1 milioane de lei in 2014, nivel comparabil cu valoarea din 2013 (102,8 mil. lei).

Structura portofoliului a ramas in continuare una echilibrata, asigurarile traditionale avand o contributie de 53% la realizarea veniturilor anuale, in timp ce subscrierile de produse cu componenta investitionala reprezinta 47%. Asigurarile traditionale au fost cele care au inregistrat o usoara crestere in anul 2014, aratand preferinta clientilor pentru produse ce ofera o mai mare siguranta. Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri