Banca Comerciala Romana (BCR) reduce dobanzile pentru creditele ipotecare Casa Mea in lei, dobanda fixa pentru primii 5 ani fiind de 5,25%, pentru ca ulterior dobanda variabila sa se calculeze pe baza ROBOR la 6 luni plus o marja de 3%, in scadere de la 3,95%.

Banca are in oferta si creditele ipotecare Casa Mea in lei cu dobanda fixa pe primii 10 ani. Astfel, un client ar urma sa plateasca o dobanda fixa de 5,95%/an, iar dupa cei 10 ani o dobanda variabila pe baza ROBOR la 6 luni, la care se adauga marja redusa de 3%. Banca nu percepe un comision de analiza a dosarului de credit.

Atentie: pentru clientii care nu au cont de salariu/pensie la BCR dobanda la creditele ipotecare este mai mare cu 0,2%.

"BCR detine acum o cincime din cota de piata a creditelor nou acordate si vrem sa consolidam aceasta pozitie. Pentru ca vrem sa ne protejam clientii impotriva riscului de dobanda pe perioade cat mai lungi de timp, le oferim dobanzi fixe atractive. De asemnea, am inteles ca, tinand cont de perioada mare de acordare a creditelor ipotecare de pana la 30 ani, clientii nostri au nevoie de predictibilitate pe o perioada cat mai lunga de timp. De aceea, am introdus la inceputul anului creditul cu dobanda fixa pe 10 ani care este unic pe piata din Romania. Efectul este imbucurator pentru ca peste 20% dintre clienti opteaza pentru aceasta varianta”, a declarat Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail si Private Banking BCR.

Exemplu de calcul pentru creditele ipotecare Casa Mea

Exemplu de calcul este valabil in luna martie 2015 pentru clientii care incaseaza salariul la BCR, pentru un credit Casa Mea in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani.

  • dobanda fixa 10 ani: 5,95%
  • dobanda variabila: 4,62%/an (ROBOR 6M + 3%)
  • comision de analiza zero lei
  • cost evaluare apartament: 370 lei
  • valoare totala platibila: 319.983,62 lei
  • cost total credit: 159.983,62 lei
  • DAE = 5,64%
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri