Platile cu moneda virtuala, precum Bitcoin, prezinta potentiale riscuri pentru sistemul financiar pe fondul lipsei reglementarii si a supravegherii, legate si de spalarea banilor sau lipsa unei securitati adecvate, potrivit unui raport al Bancii Centrale Europene (BCE), iar BNR va monitoriza evolutia acestor scheme.

BCE releva in raport ca printre riscurile pe care le prezinta utilizarea schemelor de moneda virtuala ca modalitate alternativa de plata, precum Bitcoin, se mai numara finantarea terorismului si volatilitatea pretului, se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei.

Totodata, Autoritatea Bancara Europeana a avertizat consumatorii cu privire la riscurile asociate cumpararii, detinerii si tranzactionarii monedelor virtuale si, ulterior, a emis o opinie referitoare la schemele de moneda virtuala. In aceste conditii, BNR precizeaza ca monitorizeaza evolutia schemelor de moneda virtuala din perspectiva unor potentiale riscuri asupra sistemului financiar.

"Moneda virtuala nu este moneda nationala si nici valuta, iar acceptarea acesteia la plata nu este obligatorie din punct de vedere legal. Totodata, moneda virtuala nu reprezinta o forma de moneda electronica, in intelesul Legii nr. 127/2011 privind activitatea de emitere de moneda electronica", se mai spune in comunicat.

Sursa foto: Bitcoin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri