Ne aflam intr-un moment in care industria romaneasca de asigurari pare a fi tinta preferata a tuturor. Asiguratorii si brokerii sunt loviti din toate partile, in cadrul unei lupte mediatice din care nimeni nu va putea castiga. In niciun caz clientii, a declarat Remi Vrignaud, presedinte UNSAR si CEO Allianz-Tiriac Asigurari.

"In acest context, tragem inca o data un semnal de alarma: regretabilele derapaje punctuale - caci ele exista si sunt deja sanctionate de autoritatile competente, au ajuns sa fie atat de des reiterate in spatiul public incat situatia risca sa aiba un impact major asupra increderii clientilor in intregul sistem de asigurari", a spus Remi Vrignaud (foto), la cea de-a doua editie a Conferintei Europene privind Protectia Consumatorului in Serviciile Financiare.

Evenimentul a fost organizat de UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor cu sprijinul si participarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

"Tocmai de aceea, apreciem ca este deosebit de important ca toti cei implicati sa conlucreze pentru ca increderea – acest concept cheie in relatia cu consumatorii – sa renasca. Dialogul este insa singura cale de a merge inainte si de a oferi clientilor valoare adaugata, la standarde europene", a mai spus seful Allianz-Tiriac Asigurari.

"Atata timp cat inca mai credem ca putem flexibiliza regulile dupa bunul nostru plac si atata timp cat nu acceptam ca orice greseli s-ar fi facut in trecut ele trebuie corectate - clientii nu pot beneficia de servicii corecte, asa cum se intampla in statele cu economii dezvoltate, pe care ne place sa le luam drept modele de urmat", a incheiat Remi Vrignaud.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri