Aegon Romania, companie care functioneaza in piata de asigurari de viata locala ca sucursala a Aegon TuNZ SA din Polonia, a inregistrat anul trecut o crestere de peste 50% a primelor brute subscrise comparativ cu 2013, pana la un nivel de aproape 50 milioane lei, si urmareste in acest an posibilitatea de a face achizitii pe piata locala, potrivit declaratiilor facute de Sinziana Maioreanu, CEO al companiei.

Cresterea a avut loc pe fondul vanzarilor de polite noi prin reteaua proprie si a Bancii Transilvania si preluarii portofoliului Eureko. Din totalul subscrierilor, 75% au reprezentat prime destinate asigurarilor traditionale, restul fiind asigurari cu componenta investitionala. Portofoliul companiei in Romania a ajuns la peste 40.500 de polite. Totodata, numarul despagubirilor primite in 2014 a fost de peste 4 ori mai mare decat anul trecut, cresterea fiind datorata dezvoltarii accelerate inregistrate de companie in ultimul an.

"In ultimii doi ani, Aegon, cu cele doua companii ale sale, de asigurari de viata, cat si de pensii, a trecut printr-un proces major de de achizitii si integrare a portofoliului Eureko, care totaliza aproximativ 20.000 de polite. Ca, urmare subscrierile Aegon de anul trecut au fost sustine putenic de preluarea Eureko", a spus Sinziana Maioreanu (foto). Ea adaugat ca avansul primelor Aegon Romania s-ar fi situat intre 10% si 15% in 2014, fara Eureko.

Tinta: un jucator din Top 10 asigurari de viata

In aceste conditii, "ne interesaza sa crestem cu un ritm mai rapid decat cel pe care ni l-ar permite o crestere organica, mai ales in contextul in care piata a avut o crestere de numai 0,7%. O modalitate de a face acest lucru este de a face achizitii in continuare pe piata de asigurari de viata. Se vor ivi noi oportunitati de achizitii pe fondul presiunii pe care trecerea la Solvency II o va exercita asupra unor jucatori din piata din prisma necesarului de capital. Cu siguranta, vor exista si alte consolidari realizate de ceilalati jucatori din piata de asigurari de viata. In tinta noastra intra numai companii din Top 10, pentru ca acolo sunt portofolii mari care ne vor da sansa sa crestem rapid", a completat Sinziana Maioreanu.

Primele societati de asigurari de viata, in functie de cota de piata detinuta in 2014 sunt, potrivit ASF: ING Asigurari de Viata (37,39%), Metropolitan Life (16,10%), BCR Asigurari de Viata (8,76%), Asirom (5,95%), Allianz-Tiriac Asigurari (5,92%), BRD Asigurari de Viata (4,81%), Generali (4,77%), Eurolife ERB (4,51%), Grawe (2,87%) si Groupama (2,67%).

"Anul trecut a fost unul plin de provocari, dar benefic pentru noi, dupa ce am finalizat integrarea portofoliul Eureko si am lansat mai multe parteneriate cu brokerii de asigurari. In ciuda faptului ca numarul despagubirilor a crescut considerabil, noi ne-am pastrat promisiunea fata de clienti, iar cererile au fost procesate si solutionate, in medie, in numai 3 zile”, a declarat Sinziana Maioreanu. Ea a adagat ca expertiza Aegon este pe zona de bancassurance, astfel ca asiguratorul olandez se va concentra in continuare pe extinderea parteneriatelor si cu alte banci.

Activa in Romania de peste 5 ani, compania olandeza de asigurari de viata Aegon s-a remarcat in ultimul an prin parteneriatul cu Banca Transilvania, preluarea portofoliului Eureko si lansarea diviziei Private Investments. Aegon a infiintat subsidiara din Romania la inceputul anului 2008, iar, in ianuarie 2013, a anuntat ca va prelua activitatile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko si le va integra in operatiunile Aegon de pe piata locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri