Tarifele politelor de asigurari auto obligatorii RCA comercializate in mediul online nu corespund intotdeauna cu oferta reala a societatilor de asigurare autorizate, atentioneaza Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), prin intermediul retelei de socializare Facebook.

ASF a sesizat, din petitiile transmise de catre consumatori, precum si din activitatea de monitorizare demarata de la inceputul anului, anumite practici cu privire la cumpararea politelor de asigurare RCA de pe internet (online). "Atentionam consumatorii ca tarifele politelor auto obligatorii comercializate in mediul online nu corespund intotdeauna cu oferta reala a societatilor de asigurare autorizate", arata autoritatea.

Principalele diferente sesizate de ASF apar ca urmare a utilizarii unui calculator online care functioneaza defectuos, din ignorarea sistemului bonus - malus, din lipsa de actualizare a ofertelor sau din lipsa autorizarii ASF a furnizorului online.

"Recomandam consumatorilor sa consulte mai multe site-uri ce comercializeaza polite de asigurare RCA si sa se asigure ca furnizorii de polite RCA sunt reglementati si supravegheati de ASF. Puteti verifica acest lucru in Registrul intermediarilor autorizati de ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiar a sesizat, din petițiile transmise de ctre consumatori, precum și din...Posted by Autoritatea de Supraveghere Financiar on 26 martie 2015

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri