In capitala au avut loc 19 licitatii in valoare de 20,5 milioane dolari. Cea mai mare valoare de tranzactionare, cifrata la 11 milioane dolari, a fost inregistrata in cadrul celor patru licitatii ordonate de CFR Marfa, pentru achizitionarea de servicii de evaluare terenuri si modernizare servicii auxiliare, conform NewsIn.

La licitatia pentru evaluare terenuri, s-a obtinut o imbunatatire a pretului de pornire cu 65%, ceea ce s-a materializat intr-o economie de peste 20.000 dolari, iar la licitatia pentru modernizare servicii auxiliare si circuite de forta, s-a obtinut o economie de aproape 1,5 milioane dolari.

O alta valoare semnificativa a contractelor de achizitii a fost inregistrata de CNCF CFR, care a achizitionat traverse din beton si servicii de recrutare forta de munca, in valoare de peste 1,8 milioane dolari.

Compania Nuclearelectrica a achizitionat, saptamana trecuta, servicii de intretinere si reparatii instalatii electrice in valoare de 1,7 milioane dolari, iar CFR Irlu a cumparat cabluri de comanda si forta, in valoare totala de 540.000 dolari.

Valoarea de tranzactionare a procedurilor de achizitii organizate de Terminalele Bursei Romane de Marfuri s-a cifrat la 500.000 dolari. Pe primul loc in teritoriu se afla filiala din Iasi, care a organizat licitatii in valoare de 280.000 dolari.

In prezent, BRM dispune de o retea teritoriala care cuprinde 26 terminale amplasate in zone cu potential economic ridicat: Galati, Constanta, Iasi, Cluj, Piatra-Neamt, Craiova, Ploiesti, Brasov, Oradea, Timisoara, Alexandria, Targu-Mures, Giurgiu, Bacau, Focsani, Bistrita, Vaslui, Ilfov, Pitesti, Targoviste, Suceava, Arad, Slobozia, Buzau, Resita, Baia-Mare.