Apetitul romanilor pentru plata taxelor si impozitelor online pe Ghiseul.ro creste incet, dar sigur, dupa cum arata ultimele date obtinute de wall-street.ro de la cateva primarii din Capitala. Ce sector detine pozitia de lider al platilor online?

Si datele Visa Europe confirma o crestere a platilor online a obligatiilor fata de stat. Astfel, valoarea taxelor si impozitelor locale platite direct cu cardul pe Internet a crescut in primele doua luni din acest an cu 52% comparativ cu perioada similara din 2014, depasind pragul de 10 milioane de lei, ceea ce reprezinta peste 40% din sumele achitate online in intreg anul 2014.

Contribuabilii au realizat in primele doua luni din acest an aproape 40.000 de plati online de taxe si impozite catre autoritatile locale, in crestere cu 49% fata de aceeasi perioada din 2014.

Sectorul 3, liderul pe tara la plata prin Ghiseul.ro

Iulian Ilie, director general al Directiei Generale Impozite si Taxe Locale Sector 3, a declarat pentru wall-street.ro ca sectorul 3 distribuie in medie la cele 20 de ghisee, inclusiv la cele din centrele comerciale Auchan Titan si Mall Vitan, pana in 100 de credentiale pe zi. "Sa spunem ca media a ajuns in ianuarie-februarie la circa 90 de credentiale pe zi, iar acum pentru ca suntem in perioada de plata a impozitului pe cladiri media a depasit 100".

In ceea ce priveste volumele, sectorul 3 a batut un nou record in primele 3 luni din acest an, fiind efectuate 15.100 de plati prin Ghiseul.ro, de peste 3,5 milioane lei. Practic, in doar trei luni Primaria a depasit valoarea taxelor si impozitelor platite online pe tot anul 2014, de 3,1 milioane lei.

"Daca ar fi sa vorbim in termeni de business, cota noastra de piata la nivel national este de circa 35%", a spus Ilie, referindu-se la faptul ca 23.500 de utilizatori activi din totalul de 68.680 de utilizatori activi (cifrele se actualizeaza permanent) inregistrati pe Ghiseul.ro sunt contribuabili din sectorul 3.

Seful Directiei de Taxe si Impozite Locale de la sector 3 si-a propus ca, pana in 2017, circa 45-50% din contribuabili sa plateasca online taxele si impozitele. In prezent, doar 12% dintre acestia o fac. "Strategia sectorului 3 este sa elimine contactul cu contribuabilul cat mai mult. Rezultatele se vad deja pentru ca timpul de asteptare la casierie a scazut la circa 15-25 minute, ca urmare a degrevarii pe care Ghiseul.ro ne-a oferit-o", a mai spus Ilie.

Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 3 si Sector 5 emit credentiale si prin email, in cazul in care persoanele care vin la ghiseu nu isi permit sa astepte la coada. Acestea pot lasa o cerere si vor primi pe email user-ul si parola necesare pentru activarea Ghiseul.ro.

plata taxe online pe Ghiseul.ro

Sectorul 5, ultimul intrat in cursa platilor online, vine tare din spate

Adrian Costin Popescu, directorul executiv al Directiei Impozite si Taxe locale Sector 5, a precizat pentru wall-street.ro ca, de la inceputul anului, functionarii de la sector 5 au emis aproape 8.300 de credentiale pentru Ghiseul.ro, fiind efectuate in jur de 1.250 de plati in valoare totala de 420.000 lei.

Practic, o medie a credentialelor emise de la inceputul anului depaseste si in cazul acestui sector 90/zi.

Si reprezentantii Directiei de Taxe si Impozite Locale Sector 1 apreciaza ca pe final de martie numarul de credentiale eliberate zilnic s-a apropiat de 100, dublu fata de cate emiteau in urma cu o luna. In prezent, toate sectoarele din Bucuresti emit credentiale pentru activarea Ghiseul.ro. In plus, taxele si impozitele locale la sectorul 2 pot fi platite si direct pe site-ul primariei, dar si prin intermediul serviciului Westaco Express implementat in benzinariile OMV din toata tara.

Sursa foto: plata cu cardul, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri