Totodata, asistenta Florentina Carstea a fost condamnata la doi ani si doua luni de inchisoare cu executare, in timp ce fostul manager al maternitatii - Bogdan Marinescu si electricianul institutiei - Gigel Oprea au fost condamnati la inchisoare cu suspendare. Decizia este definitiva, scrie publicatia citata.

Instanta a constatat ca pentru inculpata Florentina Daniela Cirstea despagubirile materiale vor fi achitate de Astra, in calitate de asigurator de raspundere civila profesionala a cadrelor medicale, in limita a 10.000 de euro, se arata in decizia CAB. Compania va achita despagubirile si pentru maternitate, in limita a 500.000 de euro.

Pe latura civila, Curtea de Apel Bucuresti a admis actiunile formulate de partile civile si a obligat in solidar spitalul, Ministerul Sanatatii, Municipiul Bucuresti, pe Daniela Carstea, Gigel Oprea si Bogdan Marinescu, la plata mai multor sume de bani.

Citeste si:

Astra Asigurari, companie aflata in procedura de redresare financiara prin administrare speciala, din februarie 2014, este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul firmelor The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.